En väldigt vanlig människa

Ett gäng på ca 10 pers var på väg hem med flyg och någon frågade var alla bodde, för att utröna vilka som kunde dela taxi.

De flesta bodde i innerstaden, vilket de flesta gör i just den demografin som var aktuell. När jag och en till var de enda som svarade att vi bodde i förorten sa frågeställaren; ”oj, vilka vanliga människor!”.

Här har vi också lite av problemet med bopriserna. Inte att folk offrar väldigt mycket för att bo centralt, det är självklart upp till var och en om man verkligen vill det. Nej, jag tänker på att det i mina kretsar nästan inte är socialt acceptabelt att INTE bo i innerstan. Man blir helt enkelt tittad ner på, kanske inte bjuden på fester och definitivt inte får hänga med på spontangrejer i lika stor utsträckning.

För min del gör det inget, jag vet att jag inte trivs i stan. Men för andra, som kan tänka sig att bo antingen i förort eller i stan, så blir det ett dyrt kompistryck.

Historiskt har såna människor gjort ganska bra bostadskarriärer, så det går ju inte att säga att det nödvändigtvis är dåliga affärer. Men någon gång smäller det… Det säger jag givetvis inte till dem, det skulle bara låta bittert. Nej, allt jag kan göra är att bli lycklig och rik själv.

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Baltazar
    Maj 09, 2011 @ 19:46:56

    Det är sånt grupptryck som gör att folk fastnar i ekorrhjulet. Vi vet bättre. 😉

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: