Ett nytt samarbete

Ett av mina sidoprojekt är en intressant webbsida, en karttjänst. Jaja, det går tjugo såna på dussinet, men jag tror ändå att det finns ett stort behov av denna. Jag har skapat det mesta med hjälp av WordPress och pluginer, men för nästan ett år sedan fastnade jag och insåg så småningom att jag behöver hjälp.

Nu har det dykt upp ett par killar med ett gemensamt företag, som är intresserade av att hjälpa mig. I helgen träffades vi för första gången och pratade igenom hela projektet.

Vi kom fram till att jag skulle kopiera allt till en testdomän där de skulle kunna leka och se om de kunde lösa mina problem. Om så är fallet så skriver jag över halva rättigheterna till dem och så fortsätter vi tillsammans. De tar det tekniska och jag tar det affärsmässiga.

Innehållet är i stor utsträckning användardrivet så det blir en hel del jobb att marknadsföra sajten i hela världen och samla info. När vi har kommit en bit på vägen med ska jag försöka sälja reklamrättigheterna på sajten till en enda global spelare med stark koppling till ämnet.

Kan det gå? Vad skulle jag kunna ta för den annonseringen?

Många frågor kvarstår. Just nu är jag glad att jag hittat två proffsiga samarbetspartners som tycker att det är en bra idé.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Lundaluppen
  Maj 13, 2011 @ 16:21:26

  Om du verkligen tror på iden, köp deras tjänster istället. Tekniken är inte lika värdefull som iden och affärskontakterna, och tekniska parter i sådana uppgörelser har svårare att bedöma uppsidan (duktiga tekniker är dessutom ofta skeptiker enligt min erfarenhet). Därför blir de ofta bromskloss om de inte får betalt i proportion mot arbetsinsats.

  Svara

 2. jobbochfirma
  Maj 14, 2011 @ 23:02:47

  Hej Lundaluppen och tack för kommentaren! Jag följer din blogg och gillar den skarpt! Nu är Lundaluppen upplagd i min blogglista till höger.

  Det är mycket möjligt att du har rätt. Jag resonerar dock så här: Jag gillar att jobba ihop och jag vill helst att alla i projektet har lika stor del för att vara lika motiverade.

  De kommer in billigt, men jag ger inte ifrån mig något förrän de visar att de kan leverera vad jag behöver, det står i kontraktet.

  Jag kulle i och för sig vilja testa på att anlita t.ex. pakistanska programmerare, men jag har ingen erfarenhet av att beställa så det är något jag drar mig för.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: