Ett projekt avslutas

För ett år sedan hade jag och min kompanjon i HB stora planer och många möten med en kille som hade en idé som vi nappade på. Vi skulle starta AB tillsammans och vi skulle skapa något riktigt bra.

Det visade sig dock att våra olikheter inte gick ihop med denne nye partner. Vi i det befintliga HB skjuter gärna från höften men är försiktiga med att satsa mycket pengar. Vi såg fram emot att samarbeta med någon som kanske tänkte efter lite mer och hade en plan för verksamheten.

Men när det visade sig att det blev ändlösa planeringsmöten och ständiga omvärderingar och ifrågasättande av tidigare beslut insåg vi att det inte gick att jobba ihop. Våra planer har legat på is sedan i höstas och nu ska vi träffas igen för att utarbeta en plan för hur vi går vidare. Vi har nämligen skapat något som ingen av oss helt vill kasta bort. Vårt förslag är att han kör vidare ensam med det koncept som han tog med in i samarbetet. Han tar över namnet och den webbsida vi har påbörjat. Han får möjligheten att köpa allt material från våra återförsäljare, med en premie till vårt HB.

Det kanske låter väl generöst av oss, vi har dock varit med och skapat konceptet, men vi är ändå glada om han lyckas, då vi skulle få en hel del lättskött försäljning. Det ingår också i avtalet att vi får fortsätta sälja samma saker på vårt håll, samtidigt som han också får lov att köpa av andra leverantörer. Då slipper vi hålla på med några jobbiga ensamrättsaval.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: