Vad betalar en inneboende?

När det blev aktuellt att jag skulle få en inneboende var ju den stora frågan vad jag skulle ta för ”hyra” av honom. Det skulle inte vara nåt kompispris men heller inte något överpris.

Jag hittade som väl var ett par annonser på blocket med motsvarande standard och kunde således ringa in priset. För ett rum (största sovrummet) och fri tillgång till gemensamma rum (kök, vardagsrum, badrum), fritt internet, fri el och värme blev priset 3800 kronor.

Min avgift är ungefär 4100. Eftersom räntan länge var löjligt låg betyder det i praktiken att min inneboende har betalat en hel del mer än mig för min lägenhet. Jag har bott väldigt billigt i två år och samtidigt kunnat åka med på bostadsrättens värdestegring. Jag är oerhört tacksam för detta men tror och hoppas inte att någon skulle se det som att jag utnyttjar min hyresgäst. Jag tycker ärligt talat inte att det är särskilt dyrt. Han slipper ju också risken, vilket är en anledning till att han hyr över huvud taget.

Han har börjat tala om att ändå skaffa något eget om ett tag, men jag tror inte att han är beredd att betala vad som krävs för ett hyfsat boende. Min gissning är att jag kommer att kunna räkna med hans pengatillskott åtminstone ett år till.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Erik
  Maj 22, 2011 @ 15:30:23

  Sett ur hans synvinkel har han i princip en möblerad tvåa (jag antar här att du har en 3a), som han betalar 3 300:-/mån för (Inet ca 200:-/mån el ca 300:-/mån).
  I Stockholm fås det anses som förmånligt, absolut.

  Svara

 2. jobbochfirma
  Maj 22, 2011 @ 23:41:07

  Tack Erik, det låter ju ganska bra.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: