Sålde några ägg

Av aktier för 170 000 utgjorde H&M 94 000, vilket naturligtvis är för stor del om man är en trygghetsnarkoman som jag. Låt vara att H&M är ett bra företag som tjänar pengar och allt det där, men vad som helst kan hända när som helst, med vilket företag som helst, så jag valde i alla fall att ta en liten vinst och halvera innehavet.

Anledningen till att andelen var så stor är att jag köpte på mig när aktien var så prisvärd (hög direktavkastning) vid 205 och sedan vid 200 kronor. Dessa 200 aktier fick jag en fin utdelning på och har nu alltså sålt för 237,70.

Jag är egentligen inte ute efter att göra snabba affärer så jag slogs en hel del med mig själv innan jag lyckades genomföra försäljningen. Det som fick vågskålen att tippa över var att jag nu äntligen på allvar vill sänka bolånet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: