Min musa

Jag har en ny bekant som är ett fantastiskt bollplank för mina idéer. Hon är en erkänd expert på marknadsföring och varumärkesbyggnad och har många tips att komma med. Till råga på allt är hon en glädjespridare och har en fantastisk energi omkring sig.

Första gången vi träffades pratade vi om att starta ett företag ihop. Nu har vi träffats ett par gånger till men den där självklara idén har inte dykt upp. Istället pratar vi mycket om mina projekt och hur de skulle kunna utvecklas.

Hennes inställning är att hitta en lucka i marknaden och fylla den luckan. Det spelar ingen roll inom vilket område. Även om det skulle vara kul har jag kommit på att jag nog inte vill gå den vägen. Jag behöver ganska mycket tid för mina andra projekt, så om jag ska starta något nytt är det bra om jag kan dra nytta av mina befintliga kunskaper, så att jag inte behöver spilla så mycket tid på att lära mig något helt från grunden igen.

Jag ska försöka övertyga henne om att vägen att gå är att starta en ny webbshopp och använda mina kunskaper inom e-handel och hennes kunskaper inom marknadsföring.

Men som min syrra sa, hon kanske bara använder företagandet som en väg in i mina byxor…
Jag är en sån slampa när det gäller affärsidéer 🙂

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Mot Miljonen
  Maj 31, 2011 @ 23:07:49

  Har själv haft/har bekanta som ofta är mycket engagerade vad det gäller att komma med idéer och tankar vad gäller marknadsföring och liknande. Problemet är bara att när den goda affärsidén kokar ner till hårt arbete i form av ett maratonlopp som skall springas så händer det inte lika mycket. 😉

  Så jag brukar bolla idéer med dessa och sedan använda det som jag tycker är bra.

  Svara

 2. jobbochfirma
  Maj 31, 2011 @ 23:17:45

  Det är sant, tips och goda råd är det gott om. Sedan får man välja ut godbitarna och tyvärr göra hårdgörat själv. De saker som behöver göras är oftast mångfalt fler än man hinner med, därför blir prioritering viktigt.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: