Månadsrapport, maj 2011

Matkontot och omkostnader har kunnat hållas nere lite på grund av betalda resor. I övrigt har det inte hänt så mycket med privatekonomin. Ungefär 15 000 sparat, vilket var lite mer än det egentligen skulle eftersom jag redan hade råkat betala denna månads hyra redan förra månaden.

Är väl lite slösaktig i och med att jag kör en del bil, vilket det lätt blir så här års, plus att jag inte har matlåda till jobbet. Det är helt enkelt för mycket att göra så jag prioriterar bort den besparingen.

Enskilda firman gick bättre igen och det blev som väl är inte en ny månad med försämring. Det slutade på 23 400 kronor, att jämföra med knappt 10 000 för maj året innan.

Handelsbolaget såg ut att gå mot ett fantastiskt rekord tidigt på månaden, men till slut nådde vi inte riktigt upp till förra årets 60 000 kronor i maj. Dock väldigt bra försäljning på nätet och en hel del sålt utanför nätet också. Nätförsäljningen slutade på 57 000 kronor.

Börsen gick fantastiskt bra första halvan, men sedan dippade det lite… Utdelningen från H&M hjälpte till med 3800, och det blev sålunda ett väldigt positivt börsresultat för maj. Jag passade på att sälja hälften av mina H&M till ett bra pris, bara för att jag inte ville ha mer än hälften av mina innehav i samma bolag.

Handelsbolaget och enskild firman betalade tillbaka 10′ var men jag har ändå 90′ kvar att utkräva. Minst 30′ av dessa kommer jag att få nästa månad. Väldigt stor andel på sparkontot nu och eftersom jag är lite försiktig med börsen kanske det blir tal om amortering innan nästa 3-månadersperiod. Fyller på sparkontot så länge och lyfter lite 3-procentig ränta.

Ökningen blev 20 461 och den nya totalförmögenheten är 574 245.

Workr.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: