Så var man miljonär

Nej, jag är inte miljonär ännu. Anledningen till att jag fånar mig så är att jag använde den roliga tjänsten ”Värdeguiden” på SBAB.

Den gav min lya värdet 1,7 miljoner, och eftersom jag köpte för 1,25 mitt under värsta krisen december 2008 så har jag alltså en värdestegring på ca 450 000, vilket bara nästan puttar mig upp över miljonen (måste ju räkna bort mäklararvode och kapitalskatt).

Hur som helst, det är inte så jag ska bli miljonär och det är inte relevant att ta dagsnotering på lägenhetens värde, men det är kul att se att det troligen finns lite övervärde i alla fall. Särskilt om bobubblan ska till att spricka. Då kan bopriserna falla 25% utan att jag måste skriva ner värdet på lägenheten.

Jag kommer alltså inte att skriva upp värdet på lägenheten, men heller inte skriva ner det om det kommer en mindre sättning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: