Hoppas hoppas

Har fått upp hoppet om att göra en storaffär för vårt lilla handelsbolag. Blev kontaktad av kunden som fick en offert för några månader sedan. Han undrade om den fortfarande gällde och att det skulle komma ett beslut ganska snart.

Rimligtvis måste det betyda att de vill handla av oss, men man vet ju aldrig.

Oj vad vi brottades med den offerten när vi skrev den.

-Det var för många mellanled på en redan dyr produkt, så vi var tvungna att hålla nere marginalen. Det landade på ca 12% för de stora sakerna, lite mer för de små.

-Det var till ett sammanhang vi väldigt gärna vill förknippas med, därför vill vi naturligtvis att affären ska bli av. Det kommer att vara gratis marknadsföring i många år.

-Det är negativt om tidigare och kommande kunder får reda på hur billigt dessa kom undan.

-Hur värderar vi vår ensamrätt på denna produkt och hur värderar vi vårt jobb, vilket i detta fallet blir minimalt, vi rör aldrig prylarna.

Det lutar åt att det blir sälj och det lutar åt mellan 20′ och 35′ i vinst, vilket naturligtvis är välkommet även om det är usel marginal.

Turnover is vanity – profit is sanity”, men ska man vara lite fåfäng är det ju kul om det dunkar in en kvarts miljon i omsättning på en enda beställning 🙂

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Pelle
  Jun 13, 2011 @ 13:58:33

  Jo, men med volym kommer andra priser, det är allomkännt. Dina andra kunder får väl lägga motsvarande ordrar på lika eller högre volym så kan de få samma priser?

  Svara

 2. jobbochfirma
  Jun 13, 2011 @ 18:11:30

  Ja, fast detta är lite speciellt. Det ingår inte direkt i våra vanliga konsumentprodukter, där en normalbeställning ligger under 1000 kronor. Vi har lite närbesläktade produkter som vi kan sälja till organisationer och företag. Denna beställning kan bli på ca. en kvarts miljon.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: