En ny leverantör

I enskilda firman har länge haft bara en enda leverantör, vilket har gjort livet enkelt. Nu har jag dock ramlat på en ny produkt som verkar ännu bättre än den jag har. Kanske inte så stor vinst i att bara byta en produkt mot en motsvarande, eftersom jag bara skulle konkurrera ut den andra produkten. Men vinsten ligger i att jag skulle bli helt ensam om denna nya, förträffliga produkt.

I handelsbolaget tar vi hela tiden in nya produkter och nya leverantörer. Det kan gå till på en massa olika sätt, men jag tänkte berätta om hur det gick till när jag hittade en ny leverantör till EF.

En kund hade beställt min dyraste produkt, men ville en vecka senare lämna tillbaka den. Som ofta när det gäller returer hade en förälder köpt grejen till sin dotter, som inte var riktigt nöjd. Hon hade testat en liknande sak i USA och min produkt dög inte i jämförelse med denna.

Som brukligt när det gäller returer är det bara att göra som kunden vill, betala tillbaka alla pengar och gå vidare. Denna gång fick jag dock det goda rådet att ta in denna produkt. Efter lite sökning stod det klart att produkten inte finns i Sverige, vilket gjorde det mer intressant. Nästa steg var givetvis att hitta en hemsida från tillverkaren. Min fråga i företagets kontaktruta besvarades efter ett par dagar. Det verkar vara en enmansfirma med en designer/uppfinnare som har lejt ut tillverkningen (förstås).

Han ville veta mer om mitt företag och hur jag säljer. Jag mejlade över infon och fick svaret att det skulle gå bra att handla av honom men att jag skulle få vänta några dagar eftersom det var mycket att göra. När dessa dagar hade gått mejlade han en länk till någon återförsäljare i USA som han sa gav mängdrabatt om man köper många?!

Strulputte tänkte jag och påminde honom om att han tidigare sa att jag kunde köpa direkt av honom.

Nu verkar han ha ändrat sig igen och vill skicka gratis prover till mig (trots att jag är redo att köpa utan prover). Han har frågat mig hur jag vill betala också, så han verkar inte ha någon större erfarenhet av att sälja till återförsäljare i utlandet.

Nu ska jag ta domännamnet (.se) för företaget och produktnamnet eftersom organiska sökningar på produktnamnet är det som konverterar allra bäst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: