Man ska hjälpa sina vänner

…men till vilket pris?

Nästan all min fritid går åt till att jobba med eller utveckla företagen eller mina sidoprojekt. Jag älskar mina vänner, jag gillar att gå och fika och att inte göra någonting, ja till och med att hjälpa mina vänner med lite fysiskt arbete när de behöver det.

Men till vilken gräns ska man ställa upp som gratis arbetskraft egentligen?

Flytthjälp är ju det klassiska exemplet. De som flyttar kan ju välja att hyra in effektiva flyttgubbar, med lastbil och allt, och själva bara behöva bry sig om att packa ner och upp (eller betala för det också). Men istället tar man in alla sina vänner för att hjälpa till gratis, en hel dag, med det tråkigaste och jobbigaste arbetet man kan tänka sig! Nåväl, det kan man väl ställa upp med för en god vän. Det är ju trots allt trevligt att jobba tillsammans med sina vänner. Men om man som jag får halta sin egen verksamhet för att göra något de istället borde hyra in någon för, nej tack.

Precis den situationen är det nu. Jag hade accepterat att hjälpa en kompis med flytten kommande helg, men plötsligt dök det upp en möjlighet för firman vi inte kunde tacka nej till. Återigen ett stort event som vi får vara med på nästan gratis och som kommer att hjälpa oss med profileringen, men även kommer att dra in en hel del försäljning hoppas jag.

Kompisen reagerade helt riktigt med att säga att han var lite besviken men att han har förståelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: