Att vända en retur

Idag fick jag ett samtal av en kund som var besviken efter att ha beställt och fått hem en produkt från oss. Hon frågade hur hon skulle göra retur och hur hon skulle få pengarna tillbaka. Jag berättade först hur det skulle gå till men frågade sedan vad problemet var. Hon berättade vad det var och blev intresserad när jag sa att vi har en annan produkt som nog skulle passa henne. Produkten var mer än dubbelt så dyr som den hon hade beställt men en rabatt på 10% och fri frakt gjorde henne nöjd och glad. Inte nog med att hon ville ha denna produkt, hon beställde även en till sin vän.

Detta ska jag komma ihåg nästa gång någon vill returnera en vara. Det är inte lika svårt som ett slumpvis säljsamtal, de är ju ändå intresserade, men det är nog viktigt att inte få dem att känna sig pådyvlade något utan istället från början vara tillmötesgående angående returen.

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. David
  Jul 07, 2011 @ 17:18:53

  Bra jobbat, måste vara en väldigt skön känsla att vinna tillbaka en kund på detta sätt och sedan nå till hela två köpavslut. Jag skulle själv vilja jobba för mig själv på det här sättet och se hur ens företag växer, det måste vara en mycket härlig känsla. Detta får mig att tänka på en bok som jag ganska nyligt har läst som tar upp många sådana här ärenden om hur man handskas med främst arga kunder. Nu verkade inte denna kund vara speciellt arg men jag tror att det är en mycket utvecklande bok både som människa men främst i arbetslivet och speciellt som företagare. Du har kanske redan läst den men om inte så ta dig tiden och läs den, det är verkligen ingenting du kommer att ångra och det är något du definitivt kommer ha tillbaka i ditt liv som egen företagare! Boken är skriven av Dale Carnegie och den heter ”Hur du vinner vänner och påverkar din omgivning”. /David

  Svara

  • jobbochfirma
   Jul 08, 2011 @ 14:20:08

   Boken står på min läslista men jag har inte hunnit ännu.

   Att bygga ett företag är en fantastisk känsla. Något som är större än en själv, något som kan leva kvar utan mig, det är målet. Arbetet jag gör idag ger ett värde imorgon, det är min drivkraft.

   Svara

 2. Trackback: Högmod föregår fall « Jobb och Firma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: