En helt ny karriär

Genom mina engagemang i firmorna dyker det hela tiden upp nya möjligheter, det har jag berättat om tidigare. Den här gången skulle jag åka med och sälja på ett event, men arrangören behövde en speaker, och vips så fick jag prova något jag aldrig gjort förut.

Min partner i firman (som hade kontakten med arrangören) drog till med vad han ansåg vara minimibetalningen för en dags speakerjobb, 2500 kronor plus moms, vilket de tog på en gång. Inte illa tycker jag.

Efter att den första, näst intill förlamande nervositeten hade gått över kändes det riktigt bra och jag skulle nog kunna tänka mig att göra det igen.

Min partner är en riktig fixare och lyckades se till att vi fick hjälp med försäljningen utan att behöva betala för det och ändå så att alla blev mer än nöjda.

Jag gillar mitt liv!

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. DxTrader
  Jul 11, 2011 @ 11:12:45

  Det här var bra. Mycket roligt att det går bra för dig. 🙂

  Svara

 2. riksomengris
  Jul 12, 2011 @ 18:58:27

  Jag har jobbat som speaker och konferencier – hur gick det med magstödet? 🙂 Gött!

  Svara

  • jobbochfirma
   Jul 12, 2011 @ 19:49:01

   Kul! Jo, det gick bra så fort nerverna släppte.
   Hur mycket har du jobbat med det? Gillade du det? Hur mycket tog du betalt?
   Jag kan tänka mig att man skulle kunna bli lite beroende av det, att stå i centrum och så.

   Svara

 3. riksomengris
  Jul 12, 2011 @ 20:22:01

  Jag har en underhållningsgrupp och vi få ibland uppdraget att ta hand om hela grejen, alltså stå för sång, usla skämt och sköta om uppdragsgivarens hela kväll. Man presenterar de som ska upp och berätta nåt, info, presenterar maten osv. Det är inte så mycket längre, det var mer när bandet var populärt. Gaget varierar oerhört. Om det är ett företag som det går bra för så ska du absolut inte ta under femtusen. Då kan du pressa på uppåt och se var smärtgränsen går. Är det firmafest för Nisses Data eller ett bröllop, så ta det som en erfarenhet och nöj dig med en tusenlapp. Men jag har som sagt alltid haft med underhållning i paketet.

  Svara

  • jobbochfirma
   Jul 13, 2011 @ 00:57:04

   Tack för att du delade med dig. Det var ju lite speciella grejer, det klarar nog inte vem som helst!
   Jag kommer nog inte att ge mig på sånt, jag var inhyrd av en kommun på ett sportevenemang. Skulle lätt kunna tänka mig att göra om det, det var kul.

   2500 kändes ju välbetalt men om man räknar lite på det… 20 arbetsdagar per månad och man jobbar VARJE dag ger det 50000 att fakturera, vilket inte räcker till den lön jag har idag.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: