Seså slavar, dags att jobba

”Slavarna” är en referens till boken ”Den rikaste mannen i Babylon”, där den rike mannen kallar sina sparade pengar för slavar och ser till att de arbetar för honom, och att deras barn också arbetar för honom.

Mina slavar har i ganska stor utsträckning varit nästan overksamma där de suttit på ett sparkonto och inte producerat mycket till avkomma. Emellanåt får de dock gå ut i krig och rädda någon akut situation i mina företag. Det där med kassaflöde funkar nämligen inte särskilt bra i mina firmor. Särskilt HB har på senaste tiden blivit ett pengahungrigt monster som lovar god tillväxt bara det får lite cash nu!

Eftersom viktiga grejer sålde slut mitt i säsongen var det bara att kasta in pengar och beställa nytt. Samtidigt fick vi ett bra erbjudande vid ett inköp från USA så det blev mycket större än planerat. Tur då att jag kunde kasta in 50 av mina egna loppor direkt när det behövdes. Totalt har jag nu 110 glada laxar utlånat till min firma.

Nu är situationen ännu tuffare. Vår jätteorder kräver förskottsbetalning och vår kund kräver någon garanti, trots att offerten från oss tydligt sa förskottsbetalning. För att göra det enkelt för oss skulle jag kunna ta och kasta in 200 lakan till och lösa problemet, men där börjar det ta emot lite måste jag erkänna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: