Ett webbprojekt rör sig

Jag ska plötsligt få en hel del gratispublicitet för ett av mina webbprojekt. Jag har inte gjort någon reklam för det tidigare eftersom en viktig fuktion har saknats, men nu var det alltså dags att fixa det.

Jag fick en kollega intresserad av att hjälpa till men det hände liksom inget. Till slut var jag tvungen att försöka hyra in professionell hjälp. Jag fick en rekommendation från en kollega till ett företag som möjligen skulle kunna fixa det.

Så här konstigt kan det gå till:

 • Jag kontaktar företaget och de säger att det ska vara lätt att fixa. De förestlår 8 timmar á 650 kr. Jag säger att det nog är fixat på två och ber om att de ska ta betalt för max 4.
 • De säger att de i så fall ska fundera över det igen och sedan föreslå ett fast pris.
 • Istället för ett fast pris återkommer de med att de inte kommer att kunna lösa detta till ett rimligt pris, och ber att få tacka för sig.
 • Jag säger då att jag vill ha deras konsulthjälp i två timmar för att påbörja en lösning.
 • De går med på detta och sätter igång direkt.
 • Efter två timmar ringer programmeraren mig och säger att han gärna fortsätter på egen tid eftersom han vill lära sig.
 • Fyra timmar senare har han löst problemet. Jag tackar ödmjukast  och försöker gång på gång fråga hur jag ska kunna ersätta honom, men det ignorerar han bara.
 • Istället svarar han på mina tekniska frågor och förklarar hur han löste problemet. Han är också intresserad av att hjälpa till i fortsättningen, fortfarande utan att nämna ersättning.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Christian
  Aug 04, 2011 @ 00:08:31

  Kul med kunnigt och engagerat folk som brinner för vad de sysslar med.

  Tackar fö för en intressant blogg. Det är alltid lite spännande att läsa om hur det går framåt för dig och höra om hur du förverkligar dina ideér. Jag får dock stämma in i kören angående att mer information om projekten hade gjort det än mer intressant, trots att jag mycket väl förstår anledningarna till varför så inte sker.
  Tack!

  /Christian

  Svara

  • jobbochfirma
   Aug 04, 2011 @ 10:30:20

   Kul att ni är nyfikna, men jag vill som sagt vara anonym så jag vill inte berätta för mycket. Jag tycker ändå jag berättar mycket mer detaljerat än de flesta andra ekonomibloggare. Ni vet inte så mycket om projekten men ni vet allt om ekonomin i dem.

   Detta projekt är en karttjänst som jag tycker är väldigt kul, som passar väl ihop med annan verksamhet och som jag när ett litet hopp om att monetarisera om ett år eller två.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: