Börseländet gör mig hoppfull

Jag är ärligt glad för nergången på börsen. Inte för att jag drog mig tillbaka i viss mån, det var mest lite tur förstås. Jag är mest glad för att det kanske kommer att finnas investeringstillfällen framöver, när jag sitter på en hel del deg.

Men när ska man börja köpa? Denna nergång kommer ju på grund av att konjunkturen verkar börja vika och att det finns risk för några länder söderöver. Måste man då vänta ett eller ett par år innan man går in tungt eller kan man börja göra det redan nu?

Lättast hade det ju varit om det fortsatte ner 10-20 procentenheter till på en gång, då är det mycket som är inprisat tror jag.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Baltazar
  Aug 07, 2011 @ 21:14:55

  Jag håller med dig. Detta har jag väntat på länge. Trodde det skulle ta åtminstonde ett år till men det verkar som det kan bli fina köptillfällen framöver.

  Det är omöjligt att veta när man ska köpa. För att minska risken att man köper vid helt fel tillfälle bör man köpa varje månad för de pengar man har råd att lägga på aktier. Själv är jag inte så smart så jag väntar minst några månader till. 🙂

  Svara

  • jobbochfirma
   Aug 07, 2011 @ 21:33:21

   Jag håller med om att man kanske bör sprida ut det lite, men det är nog bra att inte köpa de månader man känner sig osäker.
   Det kan bli riktigt fel om man försöker hoppa ut och in så jag försöker behålla lugnet. Under de senaste två årens sparande har jag dock tagit det väldigt lugnt med börsen så nu finns det en hel del para på sidlinjen. Alla får inte komma in på en gång dock, så säker blir jag aldrig.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: