Ny tjej, nya utgifter

Nej, jag menar inte att det direkt kostar att ha en tjej, bara att det lätt blir mer utgifter då.

Istället för att bara ta lite falukorv måste man köpa ordentlig mat när vi ska äta gemensamt. Man vill gärna åka iväg till ett mysigt fik för att ta en kopp kaffe. Man åker på utflykter och bränner bensin, man bjuder in vänner på middag, man går på evenemang, köper någon present, och mycket mycket annat.

Jag behöver inga kommentarer om att det är värt det eller att livet är så mycket mer än pengar, självklart är det så. Men nu pratar vi om pengar och då håller det inte att blunda för dessa extrautgifter. Det minsta jag kan göra är att vara medveten om dem.

Vi hade några dagars semester och då tog jag med mig en stor bunt kontanter och spenderade fritt. Ganska skön känsla faktiskt, man kan förstå att folk blir beroende av att spendera. Den känslan hade nog varit bättre om jag trivts med mitt jobb och inte hade andra planer för framtiden. Nu blandas den istället upp med känslan av att jag skjuter upp min frihet varje gång jag spenderar.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Ludde
  Aug 09, 2011 @ 14:02:31

  Hon kan flytta in hos dig så blir hyran halverad (eller tredelad, för du har en inneboende som du då behåller, eller hur), och el, och sånt .

  Men framför allt kan hon ju hjälpa till – gratis – på firman på hennes lediga tid. Du ser, bara uppsidor!

  Svara

  • jobbochfirma
   Aug 09, 2011 @ 14:28:06

   Precis Ludde! Allt du nämner kommer jag att ta upp i kommande inlägg.
   Tyvärr är inte alla lika sociala varelser som jag så det kommer inte att bli aktuellt att bo ihop alla tre.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: