Månadsrapport och börsen

Jag brukar skapa en ny tabell för innevarande månad så fort jag har publicerat den senaste månadsrapporten. Då kan jag direkt föra in i tabellen om jag fört över pengar till börsen eller till sparkontot eller om något annat har hänt.

Nu har jag uppdaterat aktiekontot och det pekar givetvis neråt. Jag är som jag tidigare sagt väldigt glad över nedgången eftersom jag har väntat ett tag på en sån. Jag är dock inte säker på att det inte kommer att gå ner ett bra tag till, men jag har ju ganska mycket på sparkontot så det kan vara läge snart att stoppa in en del i alla fall.

Hur som helst skulle detta inlägg handla om att min samlade förmögenhet för första gången riskerar att bli mindre än månaden innan. Just nu ligger jag 19 lapp back, och mitt normala överskott ligger på 15, så det ser inte bättre ut.

Tragiskt kan tyckas, men jag ser det absolut inte så. Tänker på att ”miljonären” gick back flera månader i rad, för att sedan satsa hårt mitt i finanskrisen, när många andra sa att man skulle hålla sig långt borta ifrån börsen.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. DxTrader
  Aug 12, 2011 @ 13:05:43

  Om du vill köpa men är osäker så ta 50% av kapitalet och köp lite varje månad resten av det här året så tror jag du kommer ligga bra till för en ev uppgång. Tror du däremot på en ny lågkonjuktur i Sverige så ska du nog vänta.

  Svara

  • jobbochfirma
   Aug 12, 2011 @ 13:14:18

   Jag tror att vi är på väg mot en lågkonjunktur men är ändå beredd att köpa nu och vid kommande nedgångar. Det kommande halvåret kommer jag att ha ca en halv miljon att investera och mer än hälften av det vill jag inte ha in ännu, så det är en tilltalande strategi du ger.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: