Ett ryck i EF

Hösten är högsäsong för enskilda firman. Förra september sattes försäljningsrekordet till 30 000 och det står sig tyvärr fortfarande. Nu är det bara att kavla upp ärmarna och se till att slå det. När augusti är slut får vi en välbehövlig andningspaus i HB och jag kan få tid för lite andra projekt. Då ska jag till exempel se till att komma ut med ett ordentligt nyhetsbrev till alla mina gamla kunder i EF.

Jag har mycket utrymme i marginalerna för att erbjuda lite rabatt och på så sätt få gamla kunder att snabba på sina nya inköp. Det är tyvärr en sällanköpsvara jag handlar med, men de kanske kan tipsa sina vänner eller köpa en extra om erbjudandet är tillräckligt bra.

Jag ska också ge mig in lite hårdare i fajten med en konkurrent som är den enda som är billigare än mig på en av storsäljarna. När jag gick in på marknaden varierade priset på varan från 495 till 880 på webbshopparna. Jag lade mig en bit under dem och testade olika nivåer för att se vad som hände. En av mina konkurrenter hade god koll på mig och utmanade mitt pris. Jag lade mig hela tiden under dem tills de tröttnade och gick tillbaka till sitt ursprungliga pris.

När jag hade blivit av med dem hittade jag en liten konkurrent som lagt sig en krona under mitt pris. Jag ville inte ta upp kampen igen, konstaterade att de inte rankade bra på Google och att de inte hade sponsrade länkar på de viktiga orden. En stund senare gick jag upp till mina andra konkurrenters nivå, vilket innebär att jag lät den nya konkurrenten vara billigast.

Nu har det gått över ett år sedan jag justerade något pris. Kanske borde jag profilera mig igenom som billigast. Det skulle antagligen hjälpa de dyrare produkterna av samma märke, vilka jag är ensam om att ha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: