Den övergripande planen

Jag har många gånger tjatat om att jag är en försiktig general som inte gillar att chansa vad gäller min framtid eller försörjning, och att det är därför jag ännu har kvar min anställning.

Men det är inte bara det. Det finns också en övergripande plan jag har som i teorin känns väldigt lockande.

Att bygga upp ett företag samtidigt som man måste försörja sig innebär antingen att man måste ta ut en massa från företaget eller ta av sparat kapital. Jag har instället valt att ha ett vanligt jobb också.

Att få extrainkomster från ett företag samtidigt som man har ett heltidsjobb är i och för sig trevligt, men det är troligt att man får skatta ganska mycket. Hellre då att inte ta ut nåt och låta företaget växa maximalt, så att man kan ta ut belöningen när man inte längre har ett jobb.

En del av min drivkraft ligger således i att jag samtidigt som jag jobbar och min lön räcker till ett bra sparade, så ökar värdet i mina två företag, utan att jag tar ut något från dem. Det innebär förhoppningsvis att jag har två hyfsat värdefulla företag den dag jag äntligen säger upp mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: