Snabb värdeminskning

Först och främst vill jag klargöra att jag inte fånar mig med sånt som att förluster inte finns förrän du har realiserat dem. Jag tenderar att se värdeminskningar som förluster och värdeökningar som vinster och sedan alltid aktivt göra ett val om man vill vara kvar i den investeringen eller inte.

Idag (måndag) har jag för första gången varit med om att förlora närmare fem tusen kronor på en börsdag. Hur tar man sånt egentligen? Jag kommer ihåg hur jag och andra resonerade under IT-eran. När börsen steg så galet under en dag kände man att det inte var någon idé att jobba, man tjänade ju bättre på börsen. När det sjunker finns det en tendens att tankarna går åt samma håll, varför jobba när man ändå går back, sett på totalen.

Nu känner jag mig avslappnad och verkligen övertygad om att, även om jag har en hundring instoppad på börsen, det är bra för mig i det långa loppet att börsen går ner just nu. Jag vill fortsätta köpa på rea för mina sparpengar.

Men visst känns det galet. Här sliter jag på jobbet. Här säljer jag i mina firmor och jobbar i mina projekt. Samtidigt blir jag fattigare än jag var igår. Jag tror att en del av hemligheten ligger i att kunna ta det. Det har jag inte varit kapabel tidigare men känner mig mognare nu.

Snart kommer jag kanske att se månadsrapporter som backar, men jag fortsätter att bygga för framtiden. Jag tackar åter igen ”Miljonären” för att han utgjorde ett så lysande exempel på mod och långsiktighet på sin resa mot första miljonen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: