En sund överenskommelse

Min flickvän har beskrivit hur hon har tjänat väldigt mycket pengar i sitt arbetsliv, men känner sig lite ledsen att hon inte har så mycket sparat.

Vi pratade en del om sparande och om hur jag har tagit tag i det de senaste två åren. Hon blev lite inspirerad och vi kom överens om att vi inte ska falla i hejdlöst spenderande, som man lätt gör i ett nytt förhållande, utan istället inspirera varandra och skapa förutsättningar för att leva ett sparsamt men bra liv tillsammans.

Vi är ense om att vi bör planera våra matinköp så att vi blir tids- och penningeffektiva. Göra storkok tillsammans och så.

Jag känner mig väldigt glad över detta. Min ekonomi kommer att bli aningen sämre eftersom jag ofta åt så galet billigt tidigare, om än inte så hälsosamt och gott. Min inneboende betalade också mer än min flickvän kommer att göra. Jag kommer alltså inte att kunna spara lika stor del av min lön, så det är bra om inte en massa andra utgifter också tillkommer.

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. DxTrader
  Sep 07, 2011 @ 11:25:36

  Jag veckohandlar med tjejen varje söndag. Har fungerat perfekt i flera år nu. Spenderar ungefär 600-700kr som räcker till god hälsosam mat (alltså inte studentmat men heller ingen lyx) mån-fre i form av enklare lunch men stadig middag. På helgerna kör vi take-out eller äter på stan. Så vi är inte jättesparsamma men jag tycker inte vi slösar heller.

  Svara

 2. jobbochfirma
  Sep 07, 2011 @ 11:59:16

  Låter väldigt sunt och lagom sparsamt tycker jag, bra jobbat!
  Vi kommer att köra något liknande, med storkok också, så att det alltid finns något när man behöver nåt snabbt, plus att vi vill spara in på uteluncherna på jobbet.

  Svara

 3. Ekonomitankar
  Sep 07, 2011 @ 14:05:02

  Håller med er, uteluncherna på jobbet är inte värda sina pengar. Har jobbat hemma i flera år, och bara ätit matlåda, men flyttade till kontor i vintras och har sedan dess ätit ute. Har nu lessnat på att betala 85 kr för inte bra mat. Mer matlådor framöver.

  Svara

 4. Seotjejen
  Sep 13, 2011 @ 19:20:31

  Tycker också att uteluncher är fruktansvärt överskattade. Tacka vet jag lyx på helgerna när man har tid att njuta och ta det lugnt, än att spendera massvis med pengar mitt i veckan när man känner sig stressad ändå. Lycka till med det gemensamma boendet förresten!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: