En syn på timlön

Jag puffar lite för ett inlägg hos bloggen Äga min tid.

 

Han skriver om ens egentliga timlön och om hur man värderar sin tid. Det fick mig att fundera lite och nedan står vad jag svarade i min kommentar:

Jag har 160kr/h netto. 
I mina företag, som jag driver på fritiden, är jag inte intresserad av att ta ut någon vinst i lön. Detta eftersom jag redan tjänar gott och väl för att leva och spara. 

Istället vill jag få dem att växa och bygga framtida vinster, att använda när jag inte kommer att ha ett vanligt jobb. 

Ibland får jag uppdrag i firmorna där jag i princip byter min tid mot pengar, men det är jag egentligen inte intresserad av nu när min tid börjar bli så värdefull, min marginalskatt är så hög, och jag bara vill skapa bestående värden i företagen. 

Jag jobbar och sparar stenhårt nu, jag offrar mycket, för att jag i framtiden inte ska vara beroende av timlön.

Jag glömde skriva att om man ska se till timlön har jag självklart en urusel sådan när det gäller mina företag. Men det är också allt detta, i princip oavlönade, arbete som gör att min dröm om frihet en dag kan bli verklighet.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Legendarisk
  Sep 10, 2011 @ 15:46:24

  Bra inlägg där. Tror precis som du att timlön när man arbetar med företag som man vill bygga en framtida vinst kring är helt ointressant.

  Svara

  • jobbochfirma
   Sep 12, 2011 @ 15:53:03

   Japp! När man fokuserar på privatekonomi och antal kronor som kommer in kan det vara lite frestande att jobba övertid istället, men när man ser den stora bilden och möjligheten att växla upp intjäningen så blir det logiskt att istället bygga värde för framtiden.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: