En hälsosam tävling

Ni tror säkert att jag är galen som pratar så mycket ekonomi med min nya flickvän, men tro det eller ej, hon är intresserad av det (ekonom som hon är) och intresserad av att förbättra sin egen situation och göra mer av sin lön.

Det var inte ens jag som föreslog att starta en tävling. Alltså, när vi hade delat med oss av hur mycket vi hade sparat, och insåg att vi låg ganska lika, så föreslog hon att vi skulle tävla om vem som sparar mest!

Hon tjänar lite mer än mig, men mina företag bidrar med lite så att det blir ganska lika där, sedan gäller bara hur mycket vi sparar och hur eventuella investeringar går.

Hon investerar ingenting och har inte ens ett ordentligt sparkonto. Det första jag ska göra nu är alltså att hjälpa henne skaffa ett bra sparkonto. Om hon vill investera på börsen måste hon ta hela det beslutet själv, det är inget jag försöker övertyga någon annan människa om.

Hur som helst, det lutar åt att det blir en hälsosam tävling i sparande framöver. En sådan tävling där man är glad om det går bra för den andra. Jag har ju mina månadsrapporter färdiga. Hon vet inget om mitt bloggande dock, och det ska fortsätta vara hemligt.

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Per
  Sep 19, 2011 @ 11:16:19

  Det är jättebra. Blir ju Jobb, firma och flickvän. Mer intressant. Skulle inte hon få vara med på träningsutmaningen också?
  Kan bli spännande när hon upptäcker ekonomibloggarna. ”Men vänta nu, det här känns bekant.”
  Kört hårt. Jag håller tummarna för er framgång.

  Svara

  • jobbochfirma
   Sep 19, 2011 @ 12:01:39

   Tack Per!
   Hon är inte intresserad av den sortens styrketräning, men annan träning bangar hon inte. Jag har dock berättat att en kompis utmanat mig, så att hon inte undrar varför jag tokkör så mycket bänk 🙂

   Svara

 2. Legendarisk
  Sep 19, 2011 @ 22:34:09

  Låter riktigt bra och kul att ni har sparande och ekonomin som gemensamt intresse. Kör hårt 🙂

  Blivit ngn träning idag? Själv körde jag ett axel/biceps pass. Går på ett bröst pass i morgon 😉

  Svara

  • jobbochfirma
   Sep 19, 2011 @ 23:33:08

   Ingen träning pga jobb med EF och HB hela kvällen. När jag kom hem från jobbet väntade kunder till EF och sedan kom min parter i HB över och vi jobbade till kl. 23. När min affärspartner är på får jag inte ens 20 min att gå ner i gymmet. Men jag har ännu träningsvärk sedan i förrgår då det blev lite bröst.

   Det låter som en gammal klyscha, men jag har faktiskt inte tid att träna så mycket som jag vill just nu. Nej det är inget skyll, jag tror ändå jag kan träna tillräckligt för att öka max i bänk.

   Svara

 3. Legendarisk
  Sep 20, 2011 @ 11:15:18

  Förstår att det är mycket och så är det ju periodvis. Men man behöver ju inte träna varje dag för att nå detta mål, gäller bara att vara motiverad när man väl är där på gymmet.

  Svara

 4. jobbochfirma
  Sep 20, 2011 @ 11:37:05

  Visst är det så, och det är lätt att bli övertränad om man har ett så specifikt mål som detta.

  Jag tänker på hur mycket tid som går till HB och vad jag offrar. Klart värt det, men ändå…

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: