Ovanlig ekonomisk planering

En av de mest bisarra ekonomiska diskussionerna jag har haft med min flickvän rörde barnledighet och att hon var väldigt imponerad av det svenska systemet.

Jag kände mig tvungen att nämna att en del arbetsplatser, däribland min, sockrar detta ännu mer genom att erbjuda extra ersättning så att man får 80, eller till och med 90% av hela lönen i föräldrapenning. Jag framställde det som drömtillvaron för mig att kunna vara hemma med 90% av lönen, ta hand om en liten, samtidigt som jag är övertygad om att skulle kunna sköta åtminstone ett av mina företag minst lika bra som nu.

Ni föräldrar där ute blir säkert upprörda och tror att jag förminskar föräldraskapet eller arbetsinsatsen på nåt sätt och det vill jag absolut inte. Samtidigt vet jag att det inte krävs så mycket av mig att bara underhålla mina webbutiker, särskilt inte mycket schemalagt, oavbrutet arbete. I mina öron rimmar det väldigt väl med föräldraledighet.

En lång väg och många andra saker ligger på vägen mot att detta skulle bli verklighet, men det är lite kul att fundera, sån är jag.

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Turben
  Sep 23, 2011 @ 11:36:46

  En stilla undran bara;
  Varför visas det ”sexannonser” i bloggen 😛 ?

  La märke till det nu.

  Ha det gott

  Svara

 2. jobbochfirma
  Sep 23, 2011 @ 15:19:00

  Det är bara en annons som jag tjänar några ören på.
  Jag har inget emot sexleksaker. När du skriver sexannonser känns det som att det handlar om prostitution…

  Nej, jag tror att det blir lättare att få bukt med sexrelaterade hemskheter om vi inte är så rädda för att prata om snäll sex.

  Svara

 3. Turben
  Sep 24, 2011 @ 17:33:31

  Jag kanske formulerade mig konstigt. Du förstår vad jag menar 🙂

  Fick idag ett mail av google att jag var tvungen att välja bort sådana annonser, annars skulle de publiceras om en månad.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: