Usch för stora inköp

När man börjat spara riktigt ordentligt gör varje inköp lite ont, särskilt de större.

Nu är det dags att göra lite samboinvesteringar och det är inte billigt. En bra säng måste vi ha, och det kanske egentligen var dags för mig att uppdatera, men jag hade inte gjort det på många år om inte detta hade hänt.

Till det kommer ommålning/tapetsering, golvslipning plus en massa tavlor och sånt för utsmyckning.

En fråga som då dyker upp är om man ska slå ut kostnaderna på flera månader, eftersom det påverkar en enda månadsrapport så negativt. Nej, det är nog bäst att möta det rakt på och bli av med det på en gång. Det är ju inte direkt så att vi behöver finansiering av nåt fånigt kreditinstitut.

På tal om det kan man ju se det som att jag nästan inte ens behöver ett buffertsparande, eftersom jag varje månad har 15 lapp över, alltså lika mycket som jag gör av med på en månad.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. annette
  Sep 25, 2011 @ 13:01:40

  hej.
  här har vi en 120cm säng som vi köpte för 700kr på ikea för 5år sedan,vi funderar oxå på att köpa ny…finansiera? nej inte att tänka på här betalar vi direkt.

  Svara

  • jobbochfirma
   Sep 26, 2011 @ 10:53:38

   Hej Anette
   Jag har också en 120cm Ikeasäng, men jag avskyr den och vi kan inte sova två i den. Nej vi har beställt en ny, tillsammans med en dyr, snygg sängram. Jag har fått göra eftergifter för henne, men det är ju så det är i ett förhållande.

   Jag nämnde finansiering bara för att det skulle vara skönt om allt inte kom samma månad. Det blir liksom ett för stort hack i kurvan. Jämför med en bokföringsmässig avskrivning i en firma. Jag kommer dock inte att göra det eftersom det bara skulle kännas krångligt.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: