Månadsavstämning för bänken

Jag och min bloggkollega Legendarisk har gjort en liten utmaning om att komma först till hundra kilo i bänkpress, ett klassiskt manligt riktmärke.

Jag tänkte att jag skulle maxa någon gång kring månadsskiftet varje månad för att stämma av hur jag ligger till. Således lastade jag på lite extra igår och bad en kille passa mig.

Fem kilos ökning från utgångsvärdet en knapp månad sedan och jag landade på 85 kilo. En lagom takt att ta ta fem kilo i månaden? I så fall sätter jag hundringen på nyårsafton, vilket skulle vara trevligt. Det blir ett omvänt nyårslöfte kan man säga.

För att få in något om ekonomi också får jag väl säga att min flickvän verkar vara på att ”tävla” i sparande. ”Först till en miljon” var det faktiskt hon som sa.

Hon berättade i samband med det att hon mindes fel när det gällde hennes sparpengar i utlandet, att det egentligen var 100 lusentappar till, vilket i så fall gör att hon redan ligger på 700′, inte 600′, och alltså har en bra ledning. Dessutom bör hon ha någon slags bonus på väg in, inom ett år, vilket skulle göra att hon nästan är framme redan…

Nåväl, vi får väl sätta nya mål när det inträffar. Det är ju en tävling där båda vinner.

Vi ska sätta oss ner och gå igenom allt så att vi har ett rättvisande utgångsläge för vår ”tävling” och kanske får lite bättre koll på tillgångarna.

11 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Legendarisk
  Sep 28, 2011 @ 09:47:50

  Starkt jobbat med 85 där! Jag planerar att maxa i morgon på torsdag så får se hur jag ligger till. 🙂

  Kul att tjejen delar ditt intresse för sparande, och som du säger båda vinner när någon når målet. Men vad ska du och jag ha för mål efter 100 kg? 25 chins, eller kanske 100 armhävningar 😉

  Svara

  • jobbochfirma
   Sep 28, 2011 @ 10:07:43

   Det ska bli spännande att se var du ligger!

   Du funderar redan på nästa utmaning alltså?! Hm, 100 armhävningar är väl alltid bra att ha gjort nån gång i livet. Det känns aldrig som jag kommer att klara 25 chins. Då måste jag ju lyfta upp alla mina 86 kilo, det är tungt för mig.

   Svara

 2. Auri Sacra Fames
  Sep 28, 2011 @ 10:59:51

  Kul med en liten utmaning, kom precis igång med min träning efter ett sommaruppehåll men har tränat lite längre än Er så jag skulle behöva en lite starkare bloggare att duellera med =)

  Prova pyramidträning om Ni fastnar, jobb & firma kan t.ex. prova

  Set 1: 12 gånger med 70 kg
  Set 2: 10 gånger med 72,5 kg
  Set 3: 8 gånger med 75 kg
  Set 4: 6 gånger med 77,5 kg
  Set 5: 4 gånger med 80 kg
  Set 6: 2 gånger 82,5 kg
  Set 7: 1 gång 85 kg

  nästa träningsset.

  Går dock oftast fort i början och då räcker det att lyfta då och då för att öka =)

  Svara

  • jobbochfirma
   Sep 28, 2011 @ 12:07:58

   Tack för tipset ASF, men jag tycker det verkar lite väl tungt att avsluta med mitt max efter 6 tuffa set! Kanske kan göra detta om en månad.

   Jag har hållit på väldigt länge, men aldrig satsat på max i bänk. Mer som komplement till min sport.
   Vad ligger du på i bänk?

   Svara

 3. Auri Sacra Fames
  Sep 28, 2011 @ 13:25:18

  Var mer som ett exempel, maxlyftet kan ju vara 80 kg, du får prova dig fram =) Om du har tränat så vet du ju att man kommer till gränser när det tar stopp och det krävs något annorlunda för att komma vidare, det var egentligen det tipset handlade om men du kommer nog upp till ditt mål utan stopp, särskilt om du har en bra fysik annars.

  Just nu är jag km från min vårform och mil från min ungdom men jag lyckades pressa upp 110 kg 4 ggr i måndags. Har inte maxat sedan min träningstopp 2003, då vet jag att jag lyfte140 kg en gång iaf. (Då vägde jag 100 kg och spelade Amerikansk fotboll, nu ligger jag under 90 kg så det är väl inte riktigt samma fysik bakom lyften nu=)

  Svara

  • jobbochfirma
   Sep 28, 2011 @ 13:35:05

   Okej, ja man kommer alltid till ett stopp och du har självklart rätt i att man då behöver något speciellt för att komma över puckeln.

   Men du tror att min plan till hundra kan funka, det känns betryggande!

   Svara

 4. legendarisk
  Sep 30, 2011 @ 10:05:20

  Då var man ner och testade på ett maxlyft igår. Kände mig hyffsat pigg till en början. Resultatet blev i alla fall 87,5 kg med nöd och näppe. Känner att jag tappat en hel del sen formtoppen i somras men snart ska jag vara där igen 🙂

  Svara

 5. Legendarisk
  Okt 02, 2011 @ 16:43:47

  Ja riktigt jämt 🙂
  Väldigt svårt att säga, men vill nå 95 inom höst 1,5 månader. Border inte vara omöjligt. Maxxade ganska lätt på 90 i början av sommaren men då tränade jag som mest också.

  Svara

  • jobbochfirma
   Okt 02, 2011 @ 16:54:59

   Okej, så du siktar på att ta 100 i december?
   Jag tror inte att 5kg i månaden är särskilt optimistiskt för min del så kanske jag kan fixa det också. Jag har dock aldrig tagit mer än jag gör nu.

   Svara

 6. Trackback: Bänken står stilla « Jobb och Firma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: