En helt annan familj

Jag tjänar som sagt helt okej (37 500) och det gör också min flickvän (ca 42 000).  Om jag slår in dessa siffor på Ekonomifaktas sida så hamnar vi på 55 000 netto per månad, vilket givetvis gör att vi som par har väldigt hög köpkraft.

Både hon och jag kommer från undre medelklass och vet hur det är att ha lite och leva sparsamt. Om vi fortsätter tillsammans, och om vi bildar familj, hamnar vi dock i ett helt annat läge med helt andra ställningstaganden. Eller åtminstone hoppas jag det. För om vi bara gör som många andra och skaffar ett dyrare hus, en dyrare bil, åker på dyrare semestrar, så kommer skillnaden inte att bli så stor. Då kommer vi att ha det som våra fattiga föräldrar och vänner, fast med dyrare vanor.

Men om vi väljer modesta utgifter, sparande och kanske smarta investeringar så finns det alla möjligheter att vi kan bestämma i större utsträckning över våra liv.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Per Penning
  Okt 05, 2011 @ 09:26:19

  Ni har alla möjligheter om ni gör kloka val nu. Mitt tips är att försöka leva på en lön. Och ha resterande över till livets roliga – nu och i framtiden. 🙂

  Svara

  • jobbochfirma
   Okt 05, 2011 @ 09:43:51

   Hej Per och tack för din kommentar!

   Tipset är nog bra. Jag sparar ju 50% enligt budget och den budget min flickvän skissar på hamnar på ungefär samma summa i sin nya budget (lite mindre i procent), så vi ligger väl i linje med ditt råd, även om vi inte har gemensam ekonomi.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: