En vecka på nålar

Min stackars flickvän håller god min men jag vet att det äter henne inifrån att inte få reda på hur det går med jobbet hon har sökt. De lovade svar en eller två dagar efter intervjun, men nu har de återkommit, fyra dagar senare, och vill ha kontaktuppgifter till referenserna.

Hon är alltså med i leken fortfarande och eftersom till och med jag är på helspänn kan jag inte tänka mig hur det är för henne. Jag har redan tänkt mig in i situationen så många gånger att det nästan känns som hon redan har fått jobbet.

En stor sak, helt klart. Det är inte vilket jobb som helst. Får mig osökt att tänka på situationen som den mindre viktiga försörjaren. Den som får hålla stånd på hemmaplan. Vilken kompensation ska man få för det om man har separat ekonomi?

Det kan bli en klassisk kvinnofälla jag hamnar i. Ska bli intressant. Hur gör Annika Falkegren och hennes man?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: