Ta kunden i handen

Har just avslutat ett halvtimmessamtal med en kund till enskilda firman. Det samtalet gjorde att jag inser att jag måste tänka om vad gäller min inställning vid kundsamtal.

När kunderna ringer mig behöver de i de flesta fallen bara en fast hand som styr dem i en enda riktning. Jag har trott att jag hjälpt dem när jag berättat allt jag vet och presenterat flera alternativ, men istället har jag bara gjort dem mer osäkra.

I detta samtal borde jag direkt ha insett att endast det bästa var gott nog och att han skulle bli fundersam om jag föreslog det näst billigaste. Då kanske samtalet hade varit över på 5 minuter och han hade varit nöjd. Istället beskrev jag ingående alla produkter och rekommenderade ett som han till slut ratade och ändå tog det dyraste.

Min nya taktik

  • Ta snabbt reda på vad kunden vill ha
  • Föreslå EN produkt som den rätta
Ganska enkelt när man ser på det så, men det finns många sätt att göra fel på enkla saker om man inte har det klart för sig själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: