Renovering tynger

Jag håller på att renovera lite eftersom jag har fått en sambo som jag vill ska känna sig hemma och som att det är lite mer hennes.

Ändå är det ju jag som äger bostadsrätten och därför jag som ska stå för renoveringarna.

Det är alltså en extra kostnad jag måste ta, som jag inte hade haft om jag fortsatt vara singel och ha en inneboende. Å andra sidan är det ganska trevligt att få ett alldeles nytt, fint rum. Hade jag bara sett till sparande så hade jag kanske fastnat i att vara ungkarl och bo i ett skyffe… Nu finns det hopp för mig i alla fall.

Men jag ska inte fastna i spenderandet och inredningsträsket för det. Ett par basmöbler och lite renovering får räcka. Gör jag det bra har jag väl igen renoveringen när det är dags att sälja.

Dessa kostnader togs under september och oktober och påverkade alltså rapporterna med några tusenlappar.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Sten
  Okt 20, 2011 @ 12:07:56

  Du avsätter väl ca 1000:-/mån för renovering i budgeten? Det är ungefär vad det kostar att upprätthålla den standard som finns i lägenheten, dvs inga egentliga förbättringar utan endast ersätta den förslitning som vanligt boende och brukande utgör. Det inkluderar då även vitvaror.

  Svara

  • jobbochfirma
   Okt 22, 2011 @ 18:26:31

   Jag avsätter inte pengar på speciella konton, däremot är jag ganska likvid vilket framgår av mina månadsrapporter. Så avseende att få fram kontanter är det inga som helst problem.

   Svara

 2. Sten
  Okt 22, 2011 @ 18:54:11

  Du avsätter med andra ord inte medel för normalt slitage. Din budget är därmed inte relevant för det du påstår att den är till för, gör du på samma sätt när du budgeterar i dina företag?

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: