Min första fastighet

Idag köper jag min första fastighet. Det är sommarstugan jag pratade om häromdan.

Min syster drog sig ur (kanske mest för vår skull) och vi har bestämt oss för att slå till. Vi har haft fler vänner där för att kolla, så även om vi inte sett stället själva, mer än på foto, så har vi en ganska bra bild över vad det är vi köper.

Det känns bra, trevligt och spännande. Det känns som att jag för en gångs skull vågar ta en möjlighet som plötsligt dyker upp.

Det finns mycket att göra på huset, men jag vill gärna ta ett principbeslut på att vi inte gör något själva, utan hyr in proffs för att kunna frigöra oss själva och kunna använda ROT-avdraget. Jag har just läst 4 hour work week och det jag kan ta till mig direkt är väl att inte försöka göra allt själv.

Jag vet inte när pengatransaktionen kommer att bli av, men just nu kan jag inte casha min del, som min sambo tänker göra, eftersom jag har lånat ut två hundringar som jag ska få tillbaka i början på december. Det blir nog banklån för min del alltså. Dags att ringa och förbereda banken, men det lär inte bli några problem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: