Bänken står stilla

Jag har inte tränat särskilt bra denna månad vad gäller bänkpressutmaningen. Det har varit lite mycket renovering och utlandssemester så det har fått stå tillbaka.

Jag har ändå varit aktiv och kört lite annan styrka så jag trodde det fanns en chans till ökning från förra månadens 85kg.

Men se det blev tji! I och för sig fick jag ingen hjälp eftersom min inte helt fokuserade flickvän tappade en vikt på sin fot och inte kunde passa mig för mitt rekordförsök. Men jag testade ensam på 85 och höll knappt på att få upp det, så det fanns nog inte något mer att hämta. Jag får plocka 90 kg nästa månad och skjuta målet till sista januari.

Nu blir det mer kontinuerlig träning som gäller igen. Två gymdagar av tre och tjugominuterspass är det som finns i min plan. I övrigt cyklar jag två mil om dagen, till och från jobbet, vilket får utgöra huvuddelen av min friskvårdsträning.

Jag har för övrigt äntligen nått ett mål som inte har med ekonomi att göra men som är fantastiskt skönt att ha uppnått. För två år sedan vägde jag 92 kilo och satte en målvikt på 84. Varje vår har jag varit och nosat på den men nu är jag för första gången under 84. Jag har också en bättre balans och inget direkt bantande för att nå detta.

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. legendarisk
  Nov 02, 2011 @ 09:43:25

  Kan meddela att jag tog 90 häromdagen men att det stannade där. Dock så går ju träningen upp och ner och ibland får man helt enkelt prioritera bort det.

  Snyggt jobbat med ditt viktmål! 🙂

  Svara

 2. Johan
  Nov 02, 2011 @ 23:41:32

  Kul att höra att du tränar på gym också, ytterligare en likhet oss emellan 😉 Dock ligger jag lite över dig i styrka i bänken. Problemet för mig är att jag har haft axelproblem i ett par år, så jag har fått köra på låga vikter för att bygga upp styrkan och stabiliteten i rotatorcuffmusklerna och har därmed inte kunnat lasta på i bänken på väldigt länge. Nu börjar det äntligen kännas bra igen, så nu hoppas jag att kunna återgå till mina gamla vikter igen innan våren..

  Starkt jobbat med vikten! I och för sig blir jag inte förvånad att disciplinen i ekonomin och företagandet avspeglar sig i träningen! 😉

  Svara

  • jobbochfirma
   Nov 03, 2011 @ 11:06:59

   Hej Johan!

   Du kanske har några bra bänktips?
   Jag har tränat mycket gym men aldrig för att bli riktigt start, mest för att underhålla och träna för min sport.

   Rotatorkuffen är inte rolig, den har hållit mig från bänken i flera år. Nu är det bra dock, eftersom jag lagt av med en sport jag missbrukade. Lycka till med rehab.

   Jo, bra träningsdisciplin har jag alltid haft, men jag önskar att jag börjat tidigare med både företagande och en plan för ekonomin.

   Svara

 3. Johan
  Nov 04, 2011 @ 08:07:19

  Nej, jag skulle inte påstå att jag har några konkreta tips att bjuda på, tyvärr. Jag skulle nog behöva ett par tips själv snarare. Det enda jag kan säga är att hantelflyes i svagt lutande eller plan bänk brukar jag köra som komplement till bänkpressen. Jag tycker det tar snäppet mer i bröstmusklerna, men det kanske är högst individuellt.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: