Ännu en lös drömplan

Jag gillar ju att filosofera om framtiden och då gärna i drömscenarier. Nu tänkte jag fnula kring de närmaste årens investeringar och framtida bostadsköp.

Huvudspåret i min kristallkula säger att börsen kommer att gå ner eller stå still  i ett halvt till ett år till för att sedan stiga hyfsat snabbt under ett år. Jag kommer att möta detta genom att gå in mer och mer på börsen, och om det fortsätter ner i ett år kommer jag att då ha satt in ca en halv miljon. När det sedan har stigit ett år kan jag tänkas ha tjänat minst 150 000 och skulle kunna tänka mig att ta ut en hel del.

Samtidigt har huspriserna backat i tre år och jag kan tänka mig att det börjar bli läge att köpa. Jag och min kvinna köper då ett hus till ett vettigt pris, men har kvar lägenheten för uthyrning i ett år och ta del av värdeökningen som nu kommer igång igen.

Vi lägger minst två miljoner i kontantinsats på huset, som kostar ca 4 efter en nedgång på 30% från idag.

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. legendarisk
  Nov 03, 2011 @ 15:19:55

  Sjukt intressant reflektion där! 🙂
  Tänker mycket i samma banor som du, framförallt med en börs som kommer knaka runt i ett tag till samtidigt som det kommer bli lägen på bostadsmarknaden. Kan bli ruskigt bra 😉

  Svara

  • jobbochfirma
   Nov 03, 2011 @ 18:04:05

   Skriv gärna ett inlägg kring dina planer på några års sikt, det skulle vara kul att se!

   Jag har nog börjat revidera dessa planer lite sedan jag skrev det. Nu ska vi ju köpa en sommarstuga och renovera den, så där går det lite pengar och blir en investering. Dessutom ska jag köpa in mig i ett företag (kanske ett par hundringar) och starta två nya AB (etthundra). Alltså blir det lite mindre kontanter att slänga in på börsen.

   Den stora frågan för mig är om jag ska ta lån på sommarhuset eller ta det kontant.

   Svara

 2. Lundaluppen
  Nov 03, 2011 @ 20:01:08

  Haha, ja det brukar ju vara enkelt att förutspå prisutveckling 😉

  Svara

 3. legendarisk
  Nov 03, 2011 @ 21:44:12

  Spännande med nya ABn! Är de relaterade till dina nuvarande eller är det helt nya affärsområden?

  Svara

  • jobbochfirma
   Nov 04, 2011 @ 00:19:26

   Jag ska bara ombilda mitt handelsbolag och min enskilda firma till AB. Men jag ska nog starta ett AB tillsammans med sambon också. I det nya sätter vi nog igång med ett av mina projekt, eller bara använder det som en paraplyorganisation. Hon måste be om lov för att starta något nytt när hon har börjat på nya jobbet så det är bra om det går fort.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: