Andra budet

Ett dygn efter att min sambo fick jobberbjudandet kom det ett reviderat bud. Det var ett telefonsvararmeddelande som vi lyssnade av tillsammans med stor spänning.

Jag hade förväntat mig att de skulle jämna ut det första budet och landa på 60′ men det blev faktiskt 65 000! Det blev alltså 7 lapp extra till det bud som hon ändå hade tänkt acceptera, inte illa.

Hon hamnar alltså på en årslön av 780 000, med god marginal över gränsen för värnskatt (560 900). Nettolönen blir 40 000 och inkomstskatten varje månad alltså nästan 25 000. Hon tjänar alltså 13 000 mer än mig netto och skulle kunna dra runt två hushåll som vårt av egen kraft.

Vår sammanlagda månadslön hamnar då på 102 500 brutto eller 67 000 netto.

När man sedan betänker att hon kan få upp till 40% extra i bonus svindlar det lite faktiskt. Det är en främmande värld för mig och de flesta jag känner.

 

 

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. MalmöMicke
  Nov 11, 2011 @ 10:59:48

  Nu är det visserligen din sambo som får en riktigt bra lön och hon gör ju naturligtvis precis vad hon vill med pengarna, men hur ser du personligen på samhällsansvar kontra ens ekonomiska resurser?
  I många länder hör det lite till att man ska köpa in tjänster som städtjänster, barnpassning, skoputsning etc vilket är ett sätt att skapa sysselsättning. I andra länder är det nästan ett måste att man donerar pengar till olika samhällsprojekt om man har det gott ställt.

  Svara

  • jobbochfirma
   Nov 11, 2011 @ 11:47:05

   Hej MalmöMicke!

   Jag ser det inte som ett sammhällsansvar eftersom jag anser att just samhället ska ta det ansvaret… Men jag tror att både jag och sambon är beredda att skänka lite mer till organisationer och syften vi tror på.

   Själv har jag så svårt att skänka innan jag blivit ”riktigt rik”, jag vill ju bli ekonomisk oberoende så snart som möjligt, men jag får nog vänja mig att skänka lite nu och öka eftersom.

   Städtjänster har vi faktiskt redan pratat om. Sambon hyr gärna in en person, men jag har ganska mycket stolthet i att sjäda själv. Hon är inte heller så bra på att städa. Min tid är dock oerhört värdefull eftersom jag har så många projekt. Jag är lite kluven, men det är mycket möjligt att det blir lite städhjälp.

   Det blir nog ett inlägg i ämnet.

   Svara

 2. Per
  Nov 11, 2011 @ 17:10:44

  Skönt med folk som vill jobba tycker jag. Och skänka pengar också.

  Svara

 3. anonym
  Nov 11, 2011 @ 20:26:21

  Regeringen vill att den som skänker mellan 2 000 och 6 000 kronor på ett år till ideella organisationer som bedriver hjälpverksamhet eller främjar vetenskaplig forskning ska få dra av 25 procent på skatten.

  Svara

 4. Turben
  Nov 13, 2011 @ 23:24:49

  Gratulerar till jobbet!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: