Ändrad investeringsplan

Jag funderar nu som bäst på om jag ska ändra i vilken takt jag köper aktier framöver. Det som har ändrats i min värld är inte tron på aktier, även om den vacklar som vanligt. Nej, det är att vi har gått och köpt en sommarstuga.

Jag funderar alltså på om jag ska betala min del av stugan (300′) kontant eller om jag ska ta ett banklån. Vad gäller min lägenhet har jag ju resonerat som så att pengarna ska in på börsen istället för att beta av lånet. Jag tror att det kan vara rätt tid närmaste året och att jag är beredd att betta på att jag kan slå den låga låneräntan vi har nu.

Men ska jag göra samma sak med stugan eller ska jag rent av köpa den kontant? Det första jag kommer att tänka på är att jag, om jag köper kontant, slipper ta ut något pantbrev. Om jag vill ha ett pantbrev på 300′ så kostar det 6 375 kr. Det är pengar det med.

Å andra sidan tänker vi avsätta ca 150 000 var första året för renoveringar, så nog behövs det pengar alltid. Kanske lika bra att ta ut ett lån.

Det finns som vanligt inget facit förrän efteråt, men om ni vill vara vänliga och diskutera detta med mig är jag tacksam.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: