Min lott

Jag tjänade ju redan innan mindre än min sambo, men nu när hon kommer att resa mer och troligen jobba längre dagar, samtidigt som hennes lön stiger markant, kommer troligen min roll i hushållet att ändras en aning. Egentligen inte förrän det kommer eventuella kottar, men det är ju värt att fundera igenom i alla fall.

Spenderande:
Hon kommer att spendera mer på kläder för att kunna se representabel ut i formella sammanhang. Möjligen blir jag meddragen i att uppgradera min kostymgarderob och kanske köpa en smoking, men det är inte så farligt.

Resande:
Hon kommer att resa en hel del och säkert samla på sig en massa flygpoäng eller vad det är nu för tiden. Hon kommer också passa på att semestra lite på nya orter och vill nog ibland ha med mig på sådana resor. Detta skulle givetvis vara kul, men samtidigt inte gå ihop med mina sparmål och absolut inte med mina icke befintliga semesterdagar.

Semester:
Hon har en herrans massa semesterdagar och jag har i stort sett inga eftersom jag spenderar alla på mina gratissemestrar med mina firmor.  Som tur är har hon familj och vänner spridda över hela världen, så kanske får hon åka och hälsa på dem utan mig ibland.

Kottar:
Om det skulle bli en killing eller två blir det på mig det stora ansvaret kommer att ligga. Jag måste vara den som hämtar och lämnar, VABar och går ner i tid. Det kommer givetvis att kosta mig massor. Hur utjämnar man det? Jag kommer att hamna i en klassisk kvinnofälla! Det känns som det kommer många fler inlägg om detta.

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Hans W
  Nov 19, 2011 @ 13:15:03

  Men håll käften nu, will ya?

  ”Jag tjänar si och så mycket…”
  ”Men min sambo tjänar ännu mer…”
  ”Jag har så mycket pengar att jag inte vet vad jag ska göra av dessa…”
  ”Det går så bra för min firma…”
  ”Jag ska köpa sommarstuga som jag betalar kontant…”
  ”Min sambo reser några gånger per månad och jag får hämta barnen…”
  ”Jag har flera tusen kronor i plånboken…”
  ”Jag lägger ofta ut för mina vänner men får sällan något tillbaka…”
  ”Jag inreder min lägenhet och byter ut köket till ett helt nytt i rostfritt stål…”
  ”Jag renoverar mitt badrum…”
  ”Jag är så stark och har en vältränad kropp. Kvinnor blir galna…”

  Inte någonstans lär du ut hur man tjänar pengar eller förbättrar sin egen ekonomi.
  Du vill inte ens berätta vad det är du säljer.

  En sak till.
  Sanningen är att ”din” kvinna kommer att vänstra med andra män på hotellrummen på tjänsteresorna. Beroende på hur du tar det kan ditt liv i värsta fall rasa ihop, liksom dina firmor.

  Jag säger inte såna saker för att vara elak som många tror. Det jag säger är sanningen.

  Svara

 2. Per
  Nov 19, 2011 @ 15:50:46

  Värst vad det hettade till nu då. Jag tycker inte att man ska skriva så till en medmänniska. Och att det skulle vara sanningen. Vems sanning då?

  Svara

 3. Angelica
  Nov 20, 2011 @ 08:41:00

  Håller med Per. Varför läser man en blogg om man inte tycker det står något intressant?

  Svara

 4. Jonas
  Nov 20, 2011 @ 10:02:31

  Hans, börja med att gå klart grundskolan, sen sök ett jobb! Sluta vara så jäkla avundsjuk.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: