Spara genom att låna

Jag funderar på hur jag bäst ska finansiera mitt sommarstugeköp. Jag vill nog inte betala allt kontant eftersom jag vill spara lite för renovering och för börsen. Men jag vill helst inte belåna huset eftersom det kostar att ta ut pantbrev (det finns inga på huset nu).

Istället tänkte jag fråga mäklaren om min bostadsrätt har något övervärde och sedan kolla med banken om jag kan använda det utrymmet till den nya stugan. Det borde gå att få ut ett par hundringar och alltså bara behöva slänga in en hundring i husköpet.

Jag hoppas att ni inte jämställer mig med alla dem som använder sitt hus som bankomat för att konsumera! Detta är ju bara ett sätt att spara in på en onödig pantavgift.

Förhoppningsvis kanske vi kan göra det till en riktig investering också. Jag är sugen på att hyra ut huset redan i sommar. Sambon håller på att läsa Rich dad just nu, och jag gissar att hon är på samma spår när hon har läst den boken färdigt. Ett positivt pengaflöde skulle kännas riktigt bra och det skulle ge oss kunskap och mod att kanske göra om samma sak och köpa fler stugor när tillfälle uppstår.

Nu ska jag mejla mäklaren och banken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: