Verksamt.se

Jag hade en lång lista att beta av i helgen. En av de mest spännande sakerna var att starta ett AB för första gången i mitt liv.

Jag startade på Verksamt.se men jag tror att just AB istället utfördes på Bolagsverket.se, men strunt samma.

Det var inga större problem i alla fall. Faktiskt väldigt enkelt! Det tog knapp en timme, och då ingick det att läsa på vad lite olika saker betyder och att ringa far min för att be honom bli suppleant.

Det är inte färdigt ännu i och för sig, så jag ska väl inte ropa hej ännu.

En sak jag kunde ha förberett var att få en elektronisk bankintyg på att aktiekapitalet finns på kontot. Då skulle nämligen även den biten gå att få med på en gång.

Det andra som kan ta lite tid är att få firmanamnet godkänt. Man gör i och för sig en koll on-line direkt men den täcker inte upp allt. I min enfald trodde jag också att man skulle kunna gå tillbaka och lägga till fler namn i efterhand, men det visade sig att när man har tryckt ”spara” på respektive delmoment så går det inte att gå tillbaka och ändra. Jag antar att Bolagsverket studsar tillbaka formuläret om jag ska fixa till nåt.

Hur som helst, en trevlig upplevelse att starta AB.

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Ekonomitankar
  Nov 29, 2011 @ 09:55:01

  Jag har precis startat upp mitt första AB.
  Sökte också på namnet innan och trodde det var ok, men icke.
  Fick mail om att namnet ej var godkänt, och man kunde då bara svara på mailet med lite nya förslag. Smidigt.

  Svara

  • jobbochfirma
   Nov 29, 2011 @ 11:39:15

   Det låter ju hoppfullt.
   Hur gick det med ditt bankintyg? Kunde banken skicka något elektroniskt intyg? Jag läste att du var tvungen att springa till banken men jag vet inte om det rörde detta. Min bank ligger långt bort så de kan aldrig be mig komma in, det är rätt skönt faktiskt.

   Svara

 2. Ekonomitankar
  Nov 29, 2011 @ 14:37:34

  ja banken ja.
  Var in dit personligen först, och satte över aktiekapitalet och fick ett bankintyg, visste inte att man kunde få det elektroniskt.
  Sen var jag tvungen att vänta på att allt var beviljat och jag fick ett org nr, då var jag tvungen att komma dit igen för att skriva på papper för BG-nr och kort. Och det var där jag blev arg, varför komma dit 2 ggr???? Och till och med tre gånger blev det….
  Jag ville skriva på allt direkt första gången jag var där, nej du måste komma hit hit med leg, ja men jag är ju här nu, ja men nu har du inget org nr… ja hur stelbent som helst, handelsbanken är icke att rekommendera.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: