Jag, en pessimist

Jag pratade aktier med en vän och blev beskylld för att vara pessimist. Han menade att jag var tråkig när jag sa att krisen troligen inte var över. -Det är väl bra om börserna går upp, det är väl bra om det går bra för världen.

Jag var tvungen att ta ett par djupa andetag och samla mig lite, innan:

Ja, det är bra om det går bra för världen och jag önskar att det gör det. Men det kommer ändå aldrig att gå bra hela tiden, upp sedan ner är normalt och om jag förbereder mig på nedgång gör det inte mig till en dysterkvist.

OCH, att börsen går upp betyder inte att det går bra för världen! Börsen är en rädd hare och en kaxig mops, en reaktionär vindflöjel som är designad att överreagera.

Om pessimisterna tar med sig paraply och optimisterna hoppas att det inte kommer att börja regna så hör jag hellre till pessimisterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: