Månadsrapport, november 2011

Sambolivet har rullat på med sina extra småutgifter, men inget allvarligt. Vår utflykt kostade en del, med utemat och böter. I övrigt har det gått lite trögt, med både försäljningen i företagen och aktierna.

Nu är det två år kvar tills jag ska vara miljonär. Snittet som krävs är mindre än 14 000, men det kan ju gå fel ändå ifall jag skulle ha negativ utveckling på mina investeringar. Nu är det ju bara ett delmål så man behöver inte hänga upp sig på miljonen, men det är ju ändå kul om man kunde lyckas med sitt första riktiga mål.

De tiotusen jag lagt på renoveringen lägger jag till på värderingen på lägenheten, mer om det i kommande inlägg.

De tiotusen jag betalade i handpenning för sommarstugan togs från sparkontot och lades till i ”värde bostäder”.  När köpet går igenom tas köpeskillingen från sparkontot och ”värde bostäder” ökas med lika mycket.

Försäljningen i HB var 6 220 vilket är pyttelite men mer än tidigare novembermånader.

Försäljningen i EF hade många dagar i rad utan försäljning men tog sig mot slutet och hamnade på 16 227 (11 763 förra november). Nu måste jag göra ett hyfsat december för att rädda kvartalet.

Jag velade fram och tillbaka med aktierna men har nu bestämt mig för att jag har köpt på nivåer jag är nöjd med och tänker inte sälja. Vare sig det stabiliserar sig och går sakta uppåt eller sjunker igen kommer jag att handla mera, men sakta och utdraget. Enda gången jag inte kommer att göra något är om det rör sig snabbt uppåt.

Jag har återigen varit tvungen att mata det hungriga handelsbolaget med pengar. Och vi som skulle vara skuldfria inför skapandet av AB. Inte så bra, men det kommer att se lite bättre ut när året är slut i alla fall.

Jag ligger före målplanens kurva med 109 000 och enligt den anpassade kurvan ska jag nå första miljonen i mars 2013, nio månader före planen.

Förmögenheten ligger på 664 000 och månadsökningen var 13 000.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Rob
  Dec 04, 2011 @ 22:08:43

  Nu kanske du har skrivit det förut, men varför väljer du att inte amortera på huslånet?

  Svara

  • jobbochfirma
   Dec 04, 2011 @ 22:41:57

   Ja du Rob, det är en ständig fråga som ekar i mitt huvud. Men grundtanken är att jag vill vara redo och investera, till exempel på börsen, och kan tänka mig att betala mellanskillnaden mellan sparkontot och lånet under tiden jag går in tyngre.

   Nu ska jag ju till och med utöka lägenhetslånet för att betala sommarstugan. Den investeringen är lite säkrare än aktier, trots bostadsbubbla, så det valet är jag inte tveksam över. Dock är jag inte helt hundra på att jag gör rätt med aktierna, men jag är beredd att satsa på det.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: