Månadsavstämning för bänken

Jag maxade i bänkpress detta månadsskifte också, men till min besvikelse har jag inte ökat något nu heller utan ligger kvar på 87,5 kg.

Orsaken är för lite och antagligen för ofokuserad träning. Jag har inte lagt upp något träningsschema utan bara kört lite när jag känt för det. Det håller tydligen inte utan jag måste ta tag i planeringen för detta också.

Jag har ju en utmaning med Legendarisk om att nå 100 kg, men kommer också att gå in i en liknande utmaning, som ska stämmas av om drygt 3 månader.

10 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Johan
  Dec 06, 2011 @ 10:47:08

  Provat att byta ut bänken mot tunga hantelflyes på rät bänk och/eller i CC under en period om 2-3 veckor? Det tycker jag ger en enorm muskelkontakt i brösten, vilket brukar ge mig en skjuts i bänken när jag väl återgår till den.

  Detta är säkert lite inviduellt, men kanske värt att testa i alla fall om du känner att du fastnat?

  Svara

 2. Auri Sacra Fames
  Dec 06, 2011 @ 11:37:53

  Nu börjar det bli ont om tid så du får du nog ta till flera metoder…. Jag hade gjort enligt följande om jag verkligen bestämt mig för att klara utmaningen. Ett tungt bröstpass vart fjärde dag (gärna exentrisk träning), armhävningar varje dag utan tung gymträning men inte så många att du sliter ut dig. Påbörja att äta kreatin nu och ladda musklerna fulla till årsskiftet. Finslipa tekniken, ta spjärn med fötterna och skjut upp bröstet. Läs även http://www.styrkelabbet.se/oka-din-styrka/ vilket hjälpte mig att öka lite. Mitt recept men det är ju som sagt individuellt samt beroende på hur mkt tid du kan lägga.

  Sist jag skrev en kommentar här:
  ”Just nu är jag km från min vårform och mil från min ungdom men jag lyckades pressa upp 110 kg 4 ggr i måndags. Har inte maxat sedan min träningstopp 2003, då vet jag att jag lyfte 140 kg en gång iaf.” 28 september 2011

  Igår lyfte jag 115 kg 5 gånger så det framåt men även jag jagar en träningskompis och han tryckte upp 150 kg en gång för ett par veckor sedan, själv har jag inte provat mer än 130 denna höst men det kändes ganska tungt, bara att fortsätta att träna =)

  Svara

 3. legendarisk
  Dec 06, 2011 @ 21:45:04

  Tycker att du gör ett bra jobb med tanke på att du har så mycket annat att stå i :). För egen del så gjorde jag ett misslyckat försök på 95 kg i slutet av månaden och för stunden så kändes det väldigt långt ifrån.

  Och just nu har jag förbaskat mycket annat att stå i pga av tentaperiod i skolan, jaga exjobb, hitta ny lägenhet osv :P. Så träningen kommer dessvärre bli lite lidanden. Men vem vet 🙂

  Svara

 4. Per
  Dec 13, 2011 @ 17:48:10

  Utmaningen är att bli först till hundra? En etta på 100 kg? Oberoende av hur mycket du väger? Gå upp i vikt genom att äta ett överskott av bra proteiner och fett. Snabba kolhydrater före och efter träningen. Träna tungt och sparsamt. Varva även med lite marklyft och knäböj eller benpress för att sätta fart på testosteronet. När du nåt ditt mål övergår till ”byggning”. Det är ju roligare att vara stark och vacker.

  Svara

  • jobbochfirma
   Dec 13, 2011 @ 18:23:36

   Japp, först till en etta på 100 kg, oavsett vikt.
   Mest bara för att göra det enkelt, eller rättare sagt, jag hängde bara på ”Legendarisk” som hade satt det som ett mål på sin blogg.
   Jag har dock andra mål med fysiken också, så det håller inte att lägga på sig hur mycket som helst.

   Jag har just testat min fettprocent för första gången och ska göra det igen om tre månader. En annan utmaning går ut på att få en bra kvot mellan styrka och fett.

   Svara

  • jobbochfirma
   Dec 13, 2011 @ 18:25:31

   Tack för råden Per, jag kommer att träna ganska allsidigt och förväntar mig vara så ”vacker” jag nånsin förmår när den andra utmaningen är klar.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: