Lägenheten uppvärderad

Nu har jag haft besök av mäklaren och fått min lägenhet värderad till 1,5M. Det kommer jag att använda till att utöka bolånet och köpa en sommarstuga för pengarna.

Jag gör alltså inte detta för att blåsa upp min förmögenhet, men det blir ett ofrånkomligt resultat.

Sommarstugan ska i första hand ses som en investering, inte som konsumtion. Jag kommer troligen att räkna upp värdet på den lika mycket som jag renoverar för också, för att det inte ska påverka nettot negativt.

Affären med sommarstugan kommer att bli realitet först efter nyår skulle jag tro.

En annan intressant sak kom fram. Min bankman har ju sagt att ”man” nu bara får låna till 75% av värdet på sin bostad på den banken. Men mäklaren var säker på att om jag tog lånet på ett annat bankkontor (samma bank) så skulle det inte vara några problem att få 85% av värdet i lån (så att jag får loss 200′ till stugan).

Nu ska jag mejla min personliga bankman och förklara läget. Jag utgår ifrån att de vill ha kvar mig som kund och fixar så att jag får lånet jag vill ha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: