Firmanamn

Jag fick avslag på de föreslagna namnen för mitt och sambons AB.

När man fyller i uppgifterna på Verksamt.se är så klart ett av momenten att lämna förslag på företagsnamnet. Det kan vara lite lurigt att hitta något som inte är upptaget. Självklart har de flesta seriösa företagen registrerat domännamnet också, så det är en bra början att gå igenom och se om domännamnen är lediga.

På Verksamt.se kan man också klicka på en knapp för att göra en koll mot något register, men detta verkar vara långt ifrån heltäckande, jag fick inte träff på det som senare visade sig vara taget.

Jag fick ett mejl om att namnet var taget och kunde direkt logga in på Verksamt.se igen och fylla i nya namnförslag. Totalt 5 namnförslag medgav webbplatsen, men det går även att mejla in en längre lista om man skulle vilja. Det är ju sånt här som kan ta tid i startprocessen.

Nu återstår att vänta igen. Kanske ska ringa och skynda på dem, det har jag hört kan hjälpa. Det lär ju vara bra att ha företaget startat före årsskiftet.

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Ekonomitankar
  Dec 20, 2011 @ 09:28:37

  Det behöver inte vara färdigregistrerat hos bolagsverket, räcker att stiftelseurkunden är påskriven.

  Svara

  • jobbochfirma
   Dec 20, 2011 @ 11:32:43

   Vad innebär det att ”stiftelseurkunden är påskriven”?
   Är det att jag har signerat anmälan (i detta fall med mitt e-id)?
   På skatteupplysningen sa de att det är när jag har fått mitt organisationsnummer, men de har ju haft fel förr.

   Svara

 2. Ekonomitankar
  Dec 20, 2011 @ 11:07:20

  Och vad gäller namnen så hade jag också sökt både på bolagsverket och sökt om domänen var ledig. Ändå gick inte namnet igenom förrän jag lade till ”i Sverige AB”

  Svara

 3. DxTrader
  Dec 20, 2011 @ 17:54:17

  Om du inte redan gjort det så är det den här sidan jag använde när jag registrerade mina bolag. https://snr4.bolagsverket.se/snrgate/startIn.do Den täcker alla svenska, sen får du se upp med om det är reggat utomlands men det är en annan femma. Då måste man söka i andra register som kan vara mer svåråtkomliga. Observera dock att de inte kommer godkänna ditt förslag om det finns något stort/känt företag som har samma namn utomlands även om det inte är reggat i Sverige.

  Svara

  • jobbochfirma
   Dec 20, 2011 @ 18:24:10

   Tack DxTrader, den kände jag inte till!
   En snabbkoll visade också att det registret var bra mycket bättre än den sökningen som man kunde göra via sidan där man fyller i företagsnamn på Verksamt.se

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: