Ny bank, större lån?

En fastighetsmäklare till kom på besök härom dagen. Han hade lite fler frågor på lite kortare tid och gav en lite högre värdering.

En miljon sexhundra tusen satte han, vilket är en hundring högre än den förra. Bra så långt men inget som gör någon skillnad för mig eftersom min bank redan har accepterat en värdering på samma belopp.

Däremot samarbetar de med en bank som ger bottenlån till 85% av värderingen, istället för de 75% min bank ger.

Detta skulle göra att jag kan utöka lånet till att finansiera hela min del av sommarstugan, och på så sätt använda mina kontanter till annat, om det nu blir aktier, företagsköp eller renovering och utbyggnad.

Inte så kul att flytta till en ny bank kanske. Man kan ju alltid använda ett bud till att spela ut bankerna mot varandra, särskilt om de föreslår en bra ränta. Däremot verkade själva lånets andel av värderingen inte gå att göra något åt på min bank.

Det jag ser fram emot minst är flytten av mina företag till en ny bank, men det kanske jag inte måste göra.

Nu väntar jag på ett samtal från den nya banken. Det ska bli spännande.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. AB.
  Dec 29, 2011 @ 11:33:33

  Hej!

  Tack för en trevlig blogg och lycka till med dina förehavanden!

  Jag har tänkt att köpa en bok (el. liknande) som handlar om hur man startar och sköter om sitt eget företag. Denna vill jag ge bort till min flickvän som har den ådran inom sig, till skillnad från undertecknad. Så, har du något tips om ovanstående du kan dela med dig av?

  Med vänlig hälsning

  Svara

 2. jobbochfirma
  Dec 29, 2011 @ 12:11:10

  Hej AB

  Jag har tyvärr ingen koll på böcker om företagande. Den enda jag kommer på som jag har läst är Tore Friskopps ”Sagor från verkligheten”, vilket är valda delar av hans blogg. Den är lite trevlig med en del goda råd.
  Den mest överraskande bra läsningen är Postens gratismagasin ”Du & Co”, hämta på närmaste företagspostkontor.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: