Min utlandsfastighet

När sambon hade läst boken ”Rich dad” färdigt så dök det väldigt lägligt (som det ofta gör när man är öppen för något) upp ett tillfälle att köpa en uthyrningslägenhet utomlands. Alltså en ren investering, Kiyosaki style.

Som om inte jag hade tillräckligt med saker som händer…

Jag hade nog aldrig gjort det om det inte var så att en nära vän till en nära vän arbetar med detta och även har investerat själv. Jag har fullt förtroende för honom och är beredd att lämna över med varm hand till honom att sköta affären.

Det är alltså en lägenhet i ett lägenhetskomplex där allt tas om hand av förvaltare. Vår lägenhet kommer nog att gå på under 500 000 och vi köper den tillsammans, sambon och jag.

Eftersom vi vill göra det enligt Kiyosakis modell fullt ut tänkte vi starta ett utländskt bolag, som ett dotterbolag till vårt nya svenska AB, där fastigheten ska ligga. Det blir självklart lite komplicerat men även här kan min vän ge mycket råd eftersom han har gjort precis samma sak.

Mina farhågor är givetvis att det inte blir uthyrt eller att fastighetens pris inte har bottnat ur ännu. Det kan också tänkas att det händer något annat otrevligt som är svårt att förutse, särskilt när man är långt borta.

Vi klarar dock lätt kostnaderna om det inte skulle bli uthyrt och om priserna fortsätter ner eller står still ett tag till gör det alls inget, vi har inte bråttom att sälja. Värst skulle det förstås bli om båda sakerna inträffade, då kanske man ändå skulle sälja och ta en förlust, men det är ju risken vi tar.

11 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Johan
  Jan 17, 2012 @ 09:21:01

  Häftigt! Kul att ni inte fegar ur på en sådan möjlighet, utan kör på och ser möjligheter istället för hinder och risker.

  Svara

  • jobbochfirma
   Jan 17, 2012 @ 11:17:45

   Tack Johan, men ännu har vi inte gjort det. Vi var nära att hoppa på direkt men kollade upp lite alternativa fastigheter och det visar sig finnas hur mycket som helst. Svåra beslut, mer info kommer.

   Svara

 2. olin
  Jan 17, 2012 @ 15:25:39

  Kul ser fram emot att höra mer om detta!

  Svara

 3. kalle
  Jan 17, 2012 @ 21:23:53

  vilket land kollar ni på nu?

  Svara

 4. legendarisk
  Jan 17, 2012 @ 22:00:00

  Fan va roligt! Ska med glädje följa denna resa!

  Svara

 5. jobbochfirma
  Jan 17, 2012 @ 23:56:07

  Tack för peppet!

  Svara

 6. Johan
  Jan 18, 2012 @ 12:10:45

  Florida kan jag rekommendera. Priserna är galet låga på bostäder men det finns en del risker för naturkatastrofer där så klart.

  Svara

 7. Spartacus
  Jan 25, 2012 @ 22:16:28

  Spännande! Håll oss uppdaterade över hur det går. 🙂

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: