Lägga ut möten på andra

Jag tycker i och för sig att det kan vara ganska trevligt med möten i mina företag men jag undviker det i högsta grad i alla fall. Det tar för mycket tid och blir ofta för oklara resultat. Det sistnämnda har jag dock verkligen blivit bättre på att styra på senare tid. Jag går inte längre ifrån ett möte utan att skriftligt redovisa vad vi har kommit överens om och vad nästa steg är.

I mitt handelsbolag är min partner lite mer förtjust i möten, vilket gör att han helt enkelt får ta hand om dem i så stor utsträckning som möjligt, vilket är helt okej för honom. Han har i och för sig också väldigt ont om tid så jag försöker påverka honom att bara mötas om det är riktigt viktigt att det blir ett fysiskt möte.

Ofta kan det vara svårt att övertyga människor att se världen på samma sätt som en själv. Om man inte vill ta den fajten kan man istället se till att det är ”omöjligt” att få mötet till stånd. Det är till exempel väldigt jobbigt för mig att ta mig in till stan, försöker jag övertyga andra. Ett annat sätt är att boka upp tid i kalendern, det respekterar folk. Jag är väldigt lite bokad, men jobbar ändå jämt. Då är det viktigt att jag bokar in den arbetstiden i kalendern, annars äts den lätt upp av folk som vill mötas över oändliga tekoppar, rundvisningar, strategier och samarbetsplaner.

Det kändes riktigt bra att skicka iväg min sambo, som ändå var i stan, på ett möte med vår fastighetskontakt. Hon är bra på att bedöma risk och inte rädd för att ställa obekväma frågor, så det blev nog riktigt bra. Nu är vi ett team!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: