Råd till nya bloggare

Jag har följt så många bloggare så kort tid. Det är engagerade människor som startat en ekonomiblogg, gått ut hårt och gjort mycket reklam för sig, men inte hållit ut särskilt länge.

Många av dessa ligger fortfarande och tar upp plats i min RSS-läsare och många rankar högt på bra sökord på grund av att dessa inaktuella bloggar skapats och optimerats av folk som har kunnandet om sökmotoroptimering men inte intresset eller uthålligheten för ekonomibloggande.

Jag vill säga några ord till er som funderar på att starta en ekonomiblogg:

 • Skriv tio inlägg på en vecka utan att publicera dem. Om inlägg 5-10 tar emot kanske du ska vänta med att starta en blogg.
 • Lägg inte tid på att marknadsföra dig förrän efter minst 20 bra inlägg. Har man varit med ett tag har man fått massor av länktigg från folk som tröttnat lika fort som de börjat.
 • Gör ett löfte du kan hålla och håll vad du lovar. Troligen kommer du inte att skriva ett inlägg om dan och det är okej, men jag är så trött på att läsa ”här har det inte hänt något på ett tag, men nu skriver jag ett inlägg”.
 • Var inte rädd för att skriva ur ett personligt perspektiv. Okej, ni måste inte vara lika navelskådande som jag, men luftiga, generella ekonomitips är väldigt intetsägande och finns överallt. Jag läser hellre om hur det går för dina investeringar och kontinuerligt följer din  ekonomiska utveckling. Kontinuerligt är nyckelordet.

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Kampen mot index
  Jan 24, 2012 @ 15:42:41

  Bra inlägg. Känner verkligen igen ”Har man varit med ett tag har man fått massor av länktigg från folk som tröttnat lika fort som de börjat.”

  Svara

 2. Fattiglappen
  Jan 24, 2012 @ 22:43:09

  Troligen jag som har en usel blogg.. Har inte fått ett enda länktigg.. =)

  Tror att det ofta är dessa SEO männsikor (jag vet en del om detta) som vill tjäna enkla pengar på att optimera upp sidan för att sedan proppa den full med annonser.

  Jag hade en down period i november där det blev två tre inlägg av den typen, men nu så…. Förresten får du många länktiggare?

  Svara

  • jobbochfirma
   Jan 25, 2012 @ 09:45:20

   Nej, jag får inte så många tiggare och jag accepterar alla hittills. De finns på högersidan. Ett par är borttagna förresten, just av nämnda anledning. Kanske ett tiotal totalt.

   Jag tycker ju att det är kul med folk som ekonomibloggar, jag vill bara att de ska vara lite uthålligare.

   Svara

 3. Fattiglappen
  Jan 25, 2012 @ 10:36:02

  Kanske ska tigga mig en länk då =P

  Svara

  • jobbochfirma
   Jan 25, 2012 @ 16:07:02

   Självklart får du en länk!

   Jag tycker att det är bra att folk får läsa om hur någon tar sig ur skulder också, inte bara hur de bygger en förmögenhet.

   Jag önskar dig all lycka med att få positiva siffror och hoppas även att du är uthållig, både med sparandet och med bloggandet, oavsett hur det går för stunden.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: