Mitt största dilemma

Det ger mig mycket stress och jag erkänner att det kan vara vad som ställer till det för mig.

Jag talar om att jag för mitt ekonomiska ”krig” på flera fronter. Jag tycker det är så intressant med investeringar och företagande att jag inte kan hålla mig borta från någonting. Det kan i sin tur leda till att jag inte gör något riktigt bra, att jag inte hinner med allt och att jag inte har tillräckligt med pengar för att investera när jag behöver det.

Här är en lista på saker jag behöver pengar till i närtid:

 • Aktier – Det skulle ju vara allra bäst om man tjänade sitt uppehälle genom värdeinvestering i akter och typ levde på utdelningen. Väldigt enkelt och underhållsfritt.
 • Mitt AB – Här behövs bara aktiekapitalet på 50 000.
 • Sambo AB – Här har vi lagt in 25 000 var.
 • Handelsbolaget – Jag har lånat ut ca 50 000.
 • Sammangåendet – Jag måste köpa in mig för, säg en hundring (inte klart ännu).
 • Nytt företag – Det stora projektet som antagligen kräver egna insatser på åtminstone en hundring.
 • Köpa sommarstuga – Min del går på ca. 325 000.
 • Renovera sommarstuga – Planen är att använda ROT-avdrag och öka värdet på den, samtidigt som vi kan hyra ut den tillräckligt mycket för att täcka löpande utgifter. Ca 150′ var i renovering i år.
 • Uthyrningsfastighet – Vi är på gång att köpa en uthyrningsfastighet i utlandet vilket kräver lite kapital förstås. Ca 250 000 rör det sig om.
 • Kontanter att leva på när jag har sagt upp mig, innan företagen betalar sig. Min månadsbudget ligger på ca 12 000 just nu.

Det är självklart ganska svårt att avgöra om jag vill hjälpa något av mina företag, för att kunna leva på det, eller investera i aktier eller nåt annat som kan ge mig lite passivare inkomster.

Det börjar bli samma sak med mina investeringar som det är med mina projekt och affärsidéer, där jag önskar att någon bara sa till mig vilken idé som var bäst och sedan köra fullt ut på den.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. nonhosonno
  Jan 29, 2012 @ 14:58:23

  Många bollar i luften 🙂

  Du sår mycket just nu, vilket betyder att du kan skörda riktigt fina skördar i framtiden!

  Svara

 2. Legendarisk
  Jan 29, 2012 @ 19:31:15

  Tror det kommer ordna upp sig bra med allt, du har ju drivet! Brukar också hamna i situationen där jag får för mycket att göra samtidigt och då är det lätt att jag bara sitter och stirrar utan att veta vart jag ska börja. Gäller nog att sätta givna prioriteringar och arbeta genom dessa en efter en.

  Svara

 3. olin
  Jan 30, 2012 @ 10:38:55

  Många gånger kan det vara bra att ta ett steg tillbaka, fundera på om man verkligen skall göra allt samtidigt. Du har nog satt fingret på det verliga problement här nämligen kassaflöde. Det är inte ovanligt att mycket bra affärsideér stupar just på detta det är för mycket pengar ut i början och för lite in. Det kan vara bra att låta några projekt vänta lite för att ha en kassa att ta av när det blir tufft en tid, för även de bästa företag och affärer brukar gå igenom tuffa perioder.

  Svara

 4. jobbochfirma
  Jan 30, 2012 @ 11:18:23

  Ja, kanske måste jag skära bort något. Närmast till hands ligger då att strunta i utlandsfastigheten. Sammanslagningen drar också ut på tiden, vilket kanske är en fördel.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: