Jaga kortbonus

Jag har i min enskilda firma köpt av ett amerikanskt företag i sju år på samma kort från Mastercard. Nu sa de dock plötsligt att avgifterna är för höga och att jag måste handla på annat sätt eller betala avgiften själv.

Four hour work week tar upp att man bör ha ett kort med bra bonus, typ flygmil, på vilket man köper allt till sin firma. De efterforskningar jag gjort pekar dock på att det inte funkar riktigt så Sverige. Här är det inte lika bra bonusar och oftast inga alls när det gäller Visa.

Det bästa jag fann var Coop Visa, vilket jag och sambon använder i alla fall. Jag har ökat krediten till hundra och sagt upp mitt gamla Mastercard.

Någon som har tips på bra kort med bonus? För mig måste det vara Visa, men det är kul att se vad som finns där ute i alla fall.

14 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Johan
  Feb 07, 2012 @ 13:40:51

  OKQ8-kortet är ett VISA som återkommer i jämförlser tack vare den enprocentiga bonus man får på allt man betalar med kortet. Däremot så kostar kontantuttag minst 35kr per uttag och det finns kanske fler nackdelar med det, har inte granskat det finstilta då jag inte har kortet själv.

  Finns ju jämförelsetjänster för VISA-kort, men har ingen att länka då jag inte testat dem själv.

  Info om OKQ8-kortet: http://www.okq8.se/privat/kort/start

  Svara

 2. Legendarisk
  Feb 07, 2012 @ 14:08:46

  Intressant ide detta. Har aldrig tänkt på detta men använder själv ett vanligt visa för alla utgifter i Enskilda. Ska bli intressant och se om någon vet något som motsvarar det Tim Ferris snackar om i 4hww 🙂

  Svara

 3. Magnus
  Feb 07, 2012 @ 14:36:38

  Jag har själv OKQ8!!
  Uttag kan man göra gratis genom att höja beloppet när du handlar hos ex. Ica. Fördelen är att man har 1% bonus på alla köp förutom hos konkurrerande bensinmackar. Nästa fördel är 3,25% (eller om det är 3,15%) på innestående belopp.
  Nästa fördel är att det är helt avgiftsfritt.

  Jämförde med coops och där fick man bara 0,5% bonus på köpen (1% hos Coop). Det kostar dessutom 95:-/ år.

  Nackdelar med båda kort är att man inte kan göra internetköp.
  Dock går det jättebra att ringa t.ex Apollo och läsa upp kortbumret

  Svara

  • jobbochfirma
   Feb 07, 2012 @ 14:39:45

   Hej Magnus!

   Som sagt, OKQ8 låter bra!

   Det går visst att göra internetköp på Coop Visa, det är bara att aktivera via din inloggning på medmera.se
   Samma sak med utlandsköp, vilket är en bra säkerhetsgrej.

   Svara

 4. olin
  Feb 07, 2012 @ 15:46:27

  Har också OKQ8 kortet, brukar ha pengar till godo där så det blir både ränta och 1% på allt som handlas. Har aldrig haft några problem att använda kortet för internet köp??

  Svara

 5. Classier Corn
  Feb 07, 2012 @ 15:54:30

  Hej,
  Jag skrev också ett inlägg för en tid sedan som handlar om kort, se http://www.classiercorn.com/2010/11/basta-betalkortet-pa-utlandsresan.html
  Hälsningar
  Classier Corn

  Svara

 6. Henric
  Feb 07, 2012 @ 16:37:28

  För mig har alltid OKQ8 fungerat för internetköp..

  Bästa kortet som jag ser på marknaden 1% bonus som betalas ut var tredje månad om man kommit över 25kr.

  Dryga 1% bonus på det man handlar på OKQ8 dock beslutas exakta bonussatser och utbetalning 1ggr per år på den lokala stämman.

  Svara

  • Magnus
   Feb 07, 2012 @ 17:40:52

   Jaså? Jag fick inte igenom det när jag skulle föra över pengar till ATG. Ringde då OKQ8 som sa att deras visa-kort är spärrat mot internetköp.
   Får testa igen på en annan sajt, och ev. Ringa dom igen för att se om det går aktivera 🙂

   Svara

 7. Martin
  Feb 07, 2012 @ 18:47:15

  1% i bonus på alla inköp är super om man endast köper det man behöver och inget mer. Kan mycket väl tänka mig att det faktum att man har bonus får en att köpa saker man annars aldrig skulle ha köpt. Risk för en ”false economy” alltså.

  Svara

  • jobbochfirma
   Feb 08, 2012 @ 12:04:39

   Absolut, det är alltid en risk!

   Själv använder jag mig av ”köpkarantän”, jag får inte handla en sak dyrare än 500 spänn utan att vänta minst en dag efter att jag bestämt mig.

   I detta fall gäller det mest företaget dock. De varuinköp jag gör genom företaget ska ju ändå göras, och då är det ju lika bra att få lite bonus för det. 1% kan bli 1000 spänn i år.

   Svara

 8. AO
  Feb 12, 2012 @ 20:40:23

  Återkom gärna hur du kommer att göra eller om du får några nya tankar kring det hela 🙂

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: